Rechter stelt verdachte in vrijheid

Kantonrechter Alida Johanns heeft woensdag op verzoek van advocaat Robby Denz de voorlopige hechtenis van de verdachte Qiang S. opgeschort. Deze verdachte zit bijkans 2 jaren in voorarrest. Aan hem wordt het verwijt gemaakt dat hij in de periode 2016 en 2017 valse rijbewijzen, paspoorten en verblijfsvergunningen in orde heeft gemaakt. Ook wordt hem overtreding van de Vuurwapenwet verweten. De verdachte ontkent alle verwijten. Hij zegt alles in opdracht van wijlen zijn werkgever te hebben gedaan. Die stukken heeft hij aan de benadeelden c.q. aangevers afgestaan, maar de zaken waren door zijn werkgever in orde gemaakt. Hij moest alleen die documenten afgeven. Op de eerdere zittingen zijn de benadeelden als getuigen gehoord. Een van de getuigen verklaarde dat hij aan deze verdachte SRD 12000 heeft betaald om een rijbewijs in orde te maken. In een ander geval heeft de verdachte USD 2450 ontvangen om een verblijfsvergunning in orde te maken. Deze persoon kwam erachter dat het document vals was, toen hij voor afstempeling naar de Vreemdelingendienst was.
Het Openbaar Ministerie heeft tegen deze verdachte een strafvoorstel van 3 jaar onder aftrek gedaan. Deze zaak werd eerder door kantonrechter Cynthia Valstein behandeld. Momenteel heeft rechter Alida Johanns de strafzaken van haar collega Valstein overgenomen. Zij besloot om de verdachte wederom te horen voordat zij over zou gaan tot uitspraak. Op 22 mei komt de kantonrechter met de uitspraak. De rechter honoreerde het verzoek van de advocaat en gelaste de onmiddellijke invrijheidstelling van de verdachte. Zij gaf aan dat de straf in elk geval niet hoger zal zijn dan de tijd in voorarrest doorgebracht. De verdachte werd bij deze aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: