Nieuwkomer Basier spot met ‘dieren’ van Surinaamse politiek

1Nieuwkomer Basier spot met ‘dieren’ van Surinaamse politiekHet was nogal levendig op de discussieavond van Kenniskring op 2 april in Lalla Rookh. De nieuwkomer Shaif Basier, die pas zijn intrede heeft gedaan in de Surinaamse politiek en het meteen gemikt heeft op de hoogste functie van het land (president), startte zijn betoog met een parodie over de ‘dieren’ van de Surinaamse politiek. Basier heeft duidelijk ingespeeld op het feit dat Surinaamse politici zichzelf graag associëren met het dierenrijk. Voor het goed opgekomen publiek bleek dit wel een amusement te zijn. “Politiek is een sportieve wedstrijd en ik wil ook meedoen, want het staat in de grondwet”, gaf Basier op een komische wijze te kennen.
Basier, die in Suriname is geboren en carrière heeft gemaakt in het bankwezen van Nederland, is zich bewust van de onsmakelijkheden die gepaard gaan met de politieke functies. Desalniettemin is hij vastberaden om op de politieke weg te blijven. “Als je opkomt voor rechtvaardigheid, voor het goede, dan deng man e kosi yu. Heel veel goede mensen gaan niet in de politiek en laten het over aan anderen. Als je partijpolitiek gaat toestaan, ga je onnodig polariseren. Het is belangrijk om groot te denken en groot te dromen.” De wijziging van de Kieswet, die een verbod op de pre-electorale samenwerking heeft gelegd, alsook het neertellen van een waarborgsom tussen de SRD 80.000 en SRD 100.000 om deel te kunnen nemen aan de verkiezing in 2020, weerhoudt Basier niet om zijn koffers in te pakken uit de politiek.
Volgens Basier kan er een eind komen aan de erbarmelijke sociaaleconomische toestanden in Suriname, mits de kiezer verantwoord omgaat bij het stemmen. Hij heeft de term Basierficatie gelanceerd, waarmee hij als nieuwe politieke partij zijn uitgangspunten tracht te accentueren om Suriname naar the next level te brengen. Dit, door middel van onder andere: een maatschappelijke waterpolitieke discours (verbindende politiek), constructieve en assertieve controle-ingrepen en maatregelen binnen het economisch bestel (Smart Governance & Control), en het bewust en doortastend onderhouden van een nationale control environment.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: