Actie RGD on hold

Robby Naarendorp
Robby Naarendorp
De actie van de werknemers bij de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is on hold gezet. De Bond Personeel Regionale Gezondheidsdienst (BPRGD) heeft op 1 april een algemene ledenvergadering belegd. Vorig week werd al aangekondigd dat een mogelijke actie waaronder landelijke lamlegging van het werk in overweging zou zijn op deze alv.
Een van de redenen hiertoe zou zijn de benoeming van een manager waarbij opdracht was gegeven door voorzitter van stichtingsbestuur aan de waarnemend directeur. De bond kreeg gisteren het bericht van de waarnemende directeur dat de benoeming niet doorging. Dit was al reden genoeg voor de alv om de acties te pauzeren.
Volgens vakbondsleider Robby Naarendorp zijn er onnodige politieke spanningen binnen deze voor Suriname cruciale organisatie. Hij sprak al eerder over een stoelendans binnen RGD, waarbij er pogingen worden gewaagd om de waarnemend directeur de wacht aan te zeggen. De bond meent op haar hoede te blijven. Haar veldwerk richting mobilisatie van de leden is al verricht. Zij kijkt uit naar de handelingen die in de top gepleegd worden. Volgens Naarendorp staan de vakbondsleden wel gereed om in actie te gaan in geval zaken niet aan toe gaan zoals die horen te geschieden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: