Wat doet vasten met ons immuun-systeem?

1Artikel Locomotorius11
1Artikel LocomotoriusVasten heeft verbazingwekkende potentiële gezondheidsvoordelen. Hoewel velen nog steeds denken dat het een ongezonde en zelfs gevaarlijke strategie is, zegt de wetenschap iets anders. Zelfs periodiek vasten, waarbij je je eettijd beperkt tot een venster van 8-10 uur in plaats van helemaal zonder voedsel te gaan, heeft bewezen veel gezondheidsvoordelen te hebben. Vasten is een vast onderdeel geweest van de evolutie van de mens. Zie het zo: onze vroege voorouders hadden niet altijd toegang tot voedsel. We aten toen we voedsel hadden en vastten (onvrijwillig) toen we daar niet de beschikking over hadden. En het is hetzelfde met dieren in het wild. Dieren eten niet elke dag ontbijt, lunch en diner; ze zullen zichzelf vol eten als ze een prooi vangen, maar gaan dan vaak lange tijd zonder eten tussen elke vangst. 3 dagen vasten vernieuwt je heel immuunsysteem. Onderzoeken hebben aangetoond dat vasten gedurende slechts drie dagen, niet alleen je immuunsysteem kan stimuleren, maar het ook volledig kan regenereren, wat weer helpt om een lang en gezond leven te garanderen. De onderzoekers die het onderzoek uitvoerden, beschreven het als opmerkelijk en een grote doorbraak in medisch onderzoek.
Deze studie laat zien hoe het tijdelijk ‘verhongeren’ van het lichaam, de stamcellen daadwerkelijk aanzetten in het produceren van nieuwe witte bloedcellen, die vervolgens de infectie zullen bestrijden. Vasten is zeer gunstig voor kankerpatiënten. Een vast, gedurende 72 uur (3 dagen) zal ook kankerpatiënten helpen beschermen tegen de ‘gifstoffen’ van chemotherapie. Chemo kan behoorlijk belastend zijn voor het immuunsysteem, maar de resultaten van deze studie suggereren, dat vasten kan helpen om sommige van de schadelijke effecten, als gevolg van de chemotherapiebehandeling, te verlichten. In feite suggereren onderzoekers dat een vast, een regeneratieve schakelaar omzet. Dat is geweldig nieuws. Vasten is iets dat iedereen met een beetje onderzoek gemakkelijk kan doen. Beter nog, het kost niets. Professor Valter Longo, hoofdonderzoeker van de studie en een professor in zowel gerontologie als biologische wetenschappen aan de Universiteit van Californië, zei dat de studie heeft aangetoond, dat vasten het lichaam zelfs kan helpen bij het produceren van een nieuw immuunsysteem. Hij zei verder dat vasten als het ware groen licht geeft voor stamcellen om door te gaan en te beginnen met het verspreiden en herbouwen van het hele systeem. En het goede nieuws is dat het lichaam, de delen die mogelijk beschadigd of oud zijn, de inefficiënte delen, verwijdert. Als je nu begint met een systeem dat zwaar beschadigd is door chemotherapie of veroudering, kunnen diverse vast-cycli, letterlijk een nieuw immuunsysteem tot stand brengen. Wil jij graag vasten integreren in je leven? Ga niet zomaar van de ene op de andere dag voor 3 dagen vasten. Verdiep je eerste in de materie. Ga eerst aan de slag met periodiek vasten. Dit heeft namelijk al grote voordelen voor je gezondheid en laat je wennen aan het niet-eten voor bepaalde perioden op een dag.
LOCOMOTORIUS, sportmedisch trainingscentrum
Wekelijkse rubriek m.b.t. vitaal ouder worden
Adres: Mr. H.J. Heylidystraat nr. 4 te Zorg en Hoop
Tel.: 8502091 / 400452
Website: www.fysiotherapiefitnesssuriname.com
E-mail: [email protected]

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: