Politieman niet beroofd maar ontwapend door militair

“De politieman L. is in de nacht van woensdag op donderdag 21 maart niet beroofd van zijn wapen. Hij is ontwapend nadat de hij een gespannen wapen heeft getrokken voor een broer van een militair.” Dit verklaarde een getuige, die het geval meemaakte, ten overstaan van de krant. Uit het onderzoek blijkt dat er een verjaardagsfeest was in het ressort van Paranam. Deze politieman was ook ter plaatse. Op een gegeven moment toen de politieman naar zijn wagen liep, zag hij dat een van de bandleden, die ter plaatse had opgetreden, bij het achteruit rijden, het voertuig van de politieman had aangereden. De politieman in kwestie probeerde die bestuurder te beletten weg te gaan, echter gelukte het dit bandlid om toch weg te rijden. De politieman wilde een achtervolging inzetten en bij het wegrijden zou de wagen van de politieman bijna de broer van de militair omver rijden, waarbij hij op de wagen sloeg. De politieman stapte uit en haalde terstond zijn dienstwapen tevoorschijn. Op dat moment stond de militair voor de politieman. Ook de militair haalde zijn wapen waarna de militair de bestuurder vroeg om zich te legitimeren. Naar zeggen van de militair heeft de politieman zich op geen enkel moment gelegitimeerd. Het gelukte de militair om de autobestuurder, de politieman, te ontwapenen. Het wapen is dezelfde dag overhandigd aan de militaire politie. Dagblad Suriname heeft met de MP gesproken en het blijkt dat het wapen is ingeleverd bij de recherche van de militaire politie. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: