Bronto Somohardjo: Op grafsteen zal staan ‘Raymond Sapoen, eeuwige verrader’

Bronto Somohardjo
Bronto Somohardjo
Bronto Somohardjo heeft geen blad voor de mond genomen om Raymond Sapoen en Mike Noersalim te bespreken tijdens de partijmanifestatie van de Pertjajah Luhur (PL) zaterdagavond te Lelydorp. Beide personen, die de PL na de verkiezingen van 2015 verlieten om de NDP te gaan ondersteunen, hebben hun eigen politieke partij, de HVB, opgericht. Bronto noemde de HVB een vlooienbeweging. Volgens de zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo komt op Sapoen zijn grafsteen niet te staan: ‘Hier rust een strijder, hier rust een leider’. Er komt volgens hem wel te staan: ‘Hier rust Raymond Sapoen, de eeuwige verrader, samen begraven met zijn doodgeboren kind, de vlooienbeweging, de HVB’. Bronto noemde Sapoen een Judas en zei dat Sapoen voor de Surinamers is wat Judas voor de Christenen was. “Je kunt niet ongestraft het volk blijven verraden. Je kunt niet ongestraft je politieke huizen in brand blijven steken. Je kunt niet ongestraft tegen ons blijven liegen.” Volgens Bronto probeert Sapoen, politieke leider van de HVB, zielig te doen op podia als hij de kans daartoe krijgt. “Hij probeert medelijden op te wekken. Maar toen hij jullie voor de tweede keer verraadde, was hij niet zielig. Ik heb het volk beloofd dat ik je naam zou noemen, totdat je politiek dood was. Maar als ik moet zien dat elke vergadering die je organiseert een flop is, als ik moet zien dat je in je eigen district wordt genegeerd -laatst had je een vergadering in Domburg met nog geen 11 mensen – als ik moet horen dat zelfs de president jou brandhout noemt, dan moet ik eigenlijk concluderen dat je politiek al dood bent”, zei Bronto over Sapoen.
Ook Mike Noersalim, voorzitter van de HVB en minister van Binnenlandse Zaken, werd niet bespaard door Bronto. “Ik heb geen ruzie met u. Ik adviseer u: no kon bai feti, want ik ken u als een meeloper, u bent nu een overloper en vanaf volgend jaar bent u een doodloper. Minister van Binnenlandse Zaken, vóór de PL kende niemand jou en na volgend jaar is iedereen je gezicht vergeten”, zei Bronto aan Noersalim, zonder zijn naam te noemen. Volgens Bronto heeft hij hardwerkende personen als Monica Anomtaroeno en Nasier Eskak van Biza weggehaald, omdat ze lid van de PL zijn.
Bronto zei ook dat de mooiste leugens van deze regering de afgelopen periode zijn: “Er komt geen devaluatie” en “Dubai”. “Dubai, me m…, NDP me …..”, zei het partijraadslid. “Geef mij mijn oude Suriname terug. De middenklasse is tot bedelaar gemaakt onder de NDP-regering. Vrouwen verkopen hun sieraden om te overleven, terwijl de regeringsmensen met gouden lepels en vorken eten. Deze regeerders regeren liever in hel dan dienen in de hemel. Wanneer de NDP weer aan de macht komt, wordt Suriname een levende hel.” Volgens Bronto wijzen interne peilingen van de NDP uit dat als morgen een verkiezing gehouden wordt, deze regeringspartij 11 tot 13 zetels zal behalen. En dat komt alleen doordat de president daar nog actief is. Als hij stopt, krijgt de NDP 0 zetels. Bronto gaf aan dat de PL wel het antwoord heeft om het land te redden. “De NDP heeft baas, de VHP heeft de optiebaas, de PL heeft de baas boven baas”, zei Bronto, die naar zijn vader Paul Somohardjo verwees.
Asha Gajadien-Bagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: