Verzoek invrijheidstelling moordverdachte afgewezen

Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft het verzoek om de verdachte Ravella H. in vrijheid te stellen, afgewezen. Ravella H. wordt verweten dat zij op 7 februari van het afgelopen jaar haar vriend Shakur Merkus (21) door messteken om het leven heeft gebracht. Officier van justitie, Claudia Bruining, acht moord bewezen in deze strafzaak en heeft reeds vijftien jaar celstraf geëist. Op de strafzitting gisteren heeft Bruining op verzoek van raadsman Raoul Lobo twee ontbrekende verklaringen in het strafdossier overlegt aan de rechtbank. Volgens de openbare aanklager waren deze stukken blijven liggen. Lobo wantrouwt deze pv’s en vindt dat Ravella in haar belangen is geschaad. Hij vindt dat er geen sprake meer is van een eerlijk rechtsproces.
Lobo haalde aan dat de politie het bebloede mes aan de medestudenten van de verdachte op het Natin heeft getoond. Vervolgens werden er vragen over haar gedrag gesteld. Ook is er een confrontatie geweest met de moeder van het slachtoffer en de verdachte. Lobo vindt het laat overhandigen van deze stukken onaanvaardbaar. “Waar komen die pv’s ineens vandaan? Zijn ze snel in elkaar gezet?”, stelde hij. De advocaat heeft sterk het vermoeden dat de politie deze pv’s heeft geantidateerd. Bruining ontkent dit echter en verwees naar de handtekeningen die zowel Ravella als de moeder op de stukken hebben geplaatst. Zij begrijpt daarom niet hoe de verdachte dan in haar belangen kan zijn geschaad. Ook de kantonrechter was het eens met Bruining en stelde dat Lobo de stukken wel als bewijs in zijn pleidooi mag gebruiken, maar dat het OM geen bewijsmiddelen meer daaruit mag putten.
Het slachtoffer had aan zijn collega’s verteld dat hij de relatie met Ravella al had beëindigd en dat de verdachte hem bleef bellen. Zo zou zij ook zijn Facebook account hebben gehackt. Volgens de verdachte hadden zij een relatie van vijftien maanden. Op die bewuste dag zou het slachtoffer haar gebeld hebben om naar een pension te gaan. Hij haalde haar op en onderweg naar het pension kregen zij ruzie. Volgens Merkus was Ravella H. bezig met andere jongens te appen. Hij zou haar twee keren hebben geslagen op haar mond. Volgens de verdachte was het mes al in het voertuig. Zij pakte het en zwaaide ermee in zijn richting. Hij raakte gewond en vroeg haar om uit de wagen te stappen. Later vernam zij via Facebook dat het slachtoffer was overleden. Deze zaak wordt op 4 april verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!