Nieuw managementteam moet zorgen voor publicatie jaarverslagen CBvS

Nieuw managementteam moet zorgen voor publicatie jaarverslagen CBvSHet laatste jaarverslag van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) ging over het jaar 2014. De door de raad van commissarissen vastgestelde jaarrekening werd op 3 december 2015 voorzien van de controleverklaring van de onafhankelijke accountant. De afsluitdatum van de in het jaarverslag verwerkte macro-economische informatie was 28 augustus 2015. Dit jaarverslag werd op 24 maart 2016 op de website van de bank geplaatst. Toen stond deze onder leiding van waarnemend president Ingeborg Geduld-Nijman. Sinds het jaarverslag van 2014 is er geen enkel jaarverslag door de moederbank gepubliceerd. 2015 was precies het jaar waar de financiële problemen in Suriname voelbaar waren. Dit was ook het jaar waarin de monetaire kraan zodanig open stond, dat de staatskas bijkans kwam op een punt van leegte. De verantwoording van deze actie bleef echter weg.
Dit, terwijl volgens de Bankwet de president binnen zes maanden na afloop van ieder boekjaar een verslag uit moet brengen over de algemene financiële en economische ontwikkeling en over de door de bank gevoerde politiek. In dit verslag moeten de jaarcijfers van de bank worden opgenomen. De wet schrijft ok voor dat de jaarverslagen gepubliceerd moeten worden.
Het nieuw managementteam zal moeten zorgdragen voor publicatie van de jaarverslagen van de CBvS zodat aan de wettelijke verplichting tot verslaglegging en verantwoording over de uitvoering van haar kerntaken wordt voldaan. Dit zal een inhaalslag behelzen vanaf het boekjaar 2015.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!