Verplaatsing buswachthuisje Lachmonstraat in opdracht OWT&C

owtc280220192Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, is enige tijd geleden gestart met ordening van het openbaar vervoer, waarbij een goede bereikbaarheid ten behoeve van de passagiers en de verkeersveiligheid in het algemeen, centraal staat. Uit verkeersoriëntaties is gebleken dat er verkeerscongesties ontstaan door bestuurders van lijnbussen die op de openbare weg stilstaan. Dit is onder andere het geval ter hoogte van het door Staatsolie N V gesponsorde bus wachthuisje aan de Mr. J. Lachmonstraat. Mede in dit kader zal het “driehoeksplein” omgeven door de Lachmonstraat en de Tuberoosstraat, nabij fastfood restaurant Wolly’s, ingesteld worden als een bus stopplaats c.q. bus standplaats.
In samenwerking met Staatsolie wordt het bus wachthuisje momenteel verplaatst naar de nieuwe locatie. Staatsolie financiert dit project. Het werk bestaat uit het demonteren en slopen van het bus wachthuisje op het Vriendschapspark; het weder opzetten en assembleren van het bus wachthuisje op het driehoekige pleintje Verder ook nog installatiewerken (Electra); het schilderen van de metalen constructie e.a. elementen en het verrichten van bijbehorende werken.
De leerlingen van de nabij gelegen schoolinstellingen zijn reeds geïnformeerd door de schoolleiding, omtrent de te wijzigen situatie in het kader van de bus stopplaats. Het ministerie doet een beroep op de samenleving, in het bijzonder de leerlingen/ studenten en de bus chauffeurs, om hun medewerking te verlenen en doet haar best om dit ongerief tot een minimum te beperken.

error: Kopiëren mag niet!