Bouterse moedigt volgelingen aan om zich niet te laten overbluffen door VHP

1Bouterse moedigt zijn volgelingen  aan om zich niet te laten overbluffen door de VHPVolgens de NDP-voorzitter Desi Bouterse bluffen oppositionele partijen over het aantal zetels dat zij denken te halen tijdens de komende verkiezingen. Er wordt door sommigen gesproken over 28 tot 30 zetels. Hij moedigde zijn volgelingen aan om zich niet te laten overbluffen.
VHP is toerist in het binnenland
De 10 zetels in Sipaliwini, Brokopondo en Marowijne zijn volgens de redenering van Bouterse voor de NDP, Abop en de BEP. De andere partijen hebben daar niets te zoeken. Hij richtte zijn vuurpijlen vooral op de VHP. Die werd afgezet als een partij, die na 70 jaar naar het binnenland gaat om kernen op te richten. De NDP-leider beschouwt ze als toeristen. De 10 zetels in het binnenland kunnen mede daarom vergeten worden.
Waar zal de VHP 28 zetels zal halen?
Het is voor Bouterse de vraag waar de VHP 28 tot 30 zetels zal halen. In Para met 3 zetels heeft de VHP ook niets te zoeken. Coronie heeft volgens de Bouterse geen zetels voor de VHP, Para evenmin. Commewijne is goed voor 4 zetels en die zullen gaan naar de NDP, de VHP, PL en HVB. In Wanica is het ook een aangelegenheid van de VHP, NDP, PL en HVB. Saramacca telt 3 zetels. In Nickerie met 5 zetels is de VHP sterk. In Paramaribo doen alle partijen mee. ‘Daar kan een blinde kip een korreltje meepikken.’ Bouterse maakte met deze cijfers een aftreksommetje en vroeg zich af waar de VHP 28 zetels zal halen.
HD

error: Kopiëren mag niet!