De huidige NDP+ regering schijnt goed toegerust….

Het is ook waarneembaar: we merken een dynamische toedelingsproces!
De ervaring leert en laat de moderne Surinaamse samenleving zien en ook bepaalde gedragingen binnen de Nationale Democratische Partij herkennen. Het is een dynamische politieke organisatie die op een correcte wijze appelleert op de veranderende maatschappelijke, economische financiële en politieke situaties. Anders gezegd: De NDP. Heeft bewezen dat zij ondanks alle wisselende maatschappelijke, financiële en economische uitdagingen consistent is gebleven.
Als zodanig is de NDP heel duidelijk herkenbaar vanuit hun continuïteit in denken en handelen. Bovendien is de NDP zeer verdraagzaam!
Het Comité voor modernisering; constateert ook een dynamisch toedelingsproces. Deze gaat richting welvaart en welzijn van de moderne Surinaamse samenleving. Zulks vanwege de steeds nieuwe verlangens ende voorkeuren (eisen / input) van uit de samenleving.
Er is geen tijd om zoveel tijd te verliezen!
De huidige NDP+ regering schijnt goed toegerust te zijn met een florerende toekomst, waardoor ze in staat is het electoraat in haar belangrijkste structuren en processen te begrijpen en dienovereenkomstig te behandelen.
Voor de goede orde en de duidelijkheid is het nuttig in herinnering te brengen, de verklaring welke werd afgelegd door de huidige regering onder leiding van Z. E. President D.D. Bouterse / M.A. Adhin in de DNA- op 29 september 2017 en wel in het kader van het Herstel e Stabilisatie Programma.
Het Comité en ook de moderniserende Surinaamse samenleving hebben met heel veel genoegen en ook hoopvol een aantal zaken (punten) uit de toespraak, gehouden door de jonge en energieke, waarnemend President, M. A. Adhin in de DNA op 29 september 2017 kunnen registreren.
De verklaring omvatte de volgende punten:
1.- Geen enkele geleding van ons Volk mag of zal buiten het bereik van de verbetering en ontwikkeling gelaten worden.
2.- Speciale aandacht zal gegeven worden aan de traditionele en marginale groepen, die niet profiteerden van de ontwikkelingen.
3.- Het activeren van alle sectoren van de samenleving, tot deelneming aan de opgang zijnde moderniseringsprocessen.
Door een oriëntatie op het creëren van werkgelegenheid en het veredelen van ons onderwijs, gericht op de opgang zijnde ontwikkelingsprocessen –economisch en sociaal.
De totale Surinaamse samenleving mag deze verklaring niet uit het oog verliezen. Het moet gezien worden als uiting van een nieuwe levensstijl, gedragen door de opkomende moderne Surinaamse mens. De verklaring draagt iets van helden moed in zich.
In deze verklaring zijn meegenomen:
1.- De vrijheid van de Surinaamse mens, in economisch opzicht ( onze nationale ondernemers ).
2.- Het recht om kritisch te mogen denken en om in alle vrijheid morele beslissingen te mogen nemen.
3.-Verdraagzaamheid.
De NDP+ regering, heeft bewust en met volle overtuiging gewerkt aan de ontwikkeling van een politiek-sociale zekerheid. Er zijn gegarandeerde minimale standaarden voor een behoorlijk bestaan op het gebied van behuizing, gezondheid, scholing werkgelegenheid enz. Het zijn allemaal zaken die het principe van de gelijkheid propageren; dat is het bieden van gelijke levenskansen.
De NDP+ regering, dus onze overheid, ziet het als een verplichting om mensen die beneden een bepaald levensniveau dreigen te komen, te ondersteunen. Daarnaast levert de staat een aantal diensten aan een ieder die zulks nodig heeft enkel en alleen om de mensen weerbaar te maken om het leven tegemoet te treden.
Solidariteit is meer dan een verbondenheid: het ademt de geest van objectiviteit uit. Onze solidariteit is niet voor een bepaalde groep; het is voor de totale Surinaamse samenleving voor alle mensen.
De NDP+ regering, is grote voorstanders voor de verdere ontwikkeling van het huidige staatkundig leven zoals dat nu haar beloop heeft. En zij gaat samen met het volk hiermee door, gesterkt door haar geloof in de rede, het verstand, dat de mens een verantwoordelijk wezen is en op grond daarvan een menswaardige en rechtvaardige samenleving kan handhaven en zulks ook verder kan uitbouwen.
Het is duidelijk en zichtbaar dat de huidige NDP+ Regering samen met het volk succesvol de geweldige transformatie van een koloniaal geëxploiteerd wingewest met een scheef getrokken sociaal economisch structuur, tot een Sociaal- Economisch sterke “Verzorging / Participatiestaat ”zal realiseren. Zulks steeds weer In de geest van efficiëntie en effectiviteit.
Comité voor Modernisering
Ressort Flora
E. Castelen

error: Kopiëren mag niet!