Mahatma Gandhi Vredesloop in Nickerie

Op zondag 3 februari gaat in Suriname en wel in het district Nickerie, om 16.00 uur de eerste ‘Mahatma Gandhi Peace Walk’ van start. Deze vredesloop wordt georganiseerd door de Stichting Hindoestaanse Immigratie op verzoek en op initiatief van Frank Kanhai, die de grondlegger is van de loop in Nederland, en de VHP ter herdenking van 145 jaar Hindoestaanse Immigratie, 165 jaar Chinese Immigratie, 156 jaar Afschaffing Slavernij, herdenking van de 150ste geboortedag van Mahatma Gandhi, herdenking van de 70ste jaardag van de VHP en viering van de 60ste geboortedag van Chan Santokhi, voorzitter van de VHP.
Chan Santokhi viert zijn verjaardag graag met de kinderhuizen van Sanatan Dharm, Matoekoe te Lelydorp en Arya Dewaker. Echter hebben vrienden en partijgenoten daarnaast enkele feestactiviteiten ontplooid. Er worden uit Nickerie minimaal 500 deelnemers verwacht, 100 uit de overige districten en 50 lopers uit Nederland. De organisatie heeft voor Nickerie gekozen, omdat deze eerste loop als pilot beschouwd moet worden en moet uitgroeien tot een massavredesloop in de toekomst. Voorts heeft de organisatie in ogenschouw genomen dat in het district Nickerie de grootste groep diabeten geconcentreerd is en dient deze groep aangezet te worden tot veel bewegen. Daarom is ook een ieder uitgenodigd om na de loop in het partijcentrum van de VHP in Nickerie de beentjes los te gooien ter ere van de 60ste verjaardag van Chan Santokhi.
Frank Kanhai: “Bij de loop van 2017, waaraan Chan Santokhi ook heeft deelgenomen, zei hij dat dat zijn laatste keer in Nederland zou zijn, omdat zijn wens was dat ook in Suriname de Mahatma Gandhi Peace Walk zou worden georganiseerd. Welnu, 2 jaar later, hier zijn wij dan”.
Op hoogtijdagen proberen wij ter ere van deze helden telkens een vredesloop te organiseren. Het zou mooi zijn als in Paramaribo ook beelden stonden van Nelson Mandela en Martin Luther King.

error: Kopiëren mag niet!