Gajadien begrijpt bezorgdheid over afvalverwerkingsplant

VHP-volksvertegenwoordiger Asiskoemar Gajadien uit het district Wanica benadrukt in gesprek met Dagblad Suriname te kennen, de bezorgdheid van de buurtbewoners omtrent de bouw van een afvalverwerkingsplant in het ressort Houttuin volledig te begrijpen. Volgens de politicus is het ook van belang om na te gaan wat voor type vuilverbrandingsoven er geplaatst zal worden. Zoals de volksvertegenwoordiger het verwoordde, zijn er wereldwijd vuilverbrandingsovens neergezet. Deze komen ook voor in bewoonde buurten. Gajadien zal via de onderneming die dit project wil starten of via diverse instanties nagaan wat de inhoudelijke kernzaken zijn.
Buurtbewoners fel ertegen
Vanaf het prille begin zijn buurtbewoners fel gekant tegen het besluit van de onderneming voor het bouwen van een vuilverwerkingsplant in hun woonomgeving. Een stakeholdersbijeenkomst donderdagmiddag te Dijkveld, die moest resulteren in het verkrijgen van duidelijkheid, is vastgelopen. Gajadien verklaarde tegenover Dagblad Suriname dat hij niet present kon zijn vanwege een openbare commissievergadering in De Nationale Assemblee.
Buurtbewoners uiten klare taal
De buurtbewoners hebben duidelijk gemaakt geen behoefte te hebben aan een presentatie voor het verschaffen van duidelijkheid. Zij stellen zich op hun standpunt geen afvalverwerkingsplant te willen in hun woonomgeving. Zij hebben al aangegeven tot het uiterste te protesteren indien dit project wordt doorgedrukt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!