Apache doneert USD 165.000 aan goederen aan Academische Ziekenhuis

Apache doneert USD 165.000 aan goederen aan Academische ZiekenhuisDinsdag was een heel bijzondere dag voor Academische Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Op deze dag heeft de overdrachtsceremonie plaatsgevonden tussen de Apache Suriname Corporation LDC en het Academische Ziekenhuis Paramaribo in het MDBC-gebouw. Bij deze overhandiging waren enkele donateurs en personeelsleden van het Academische Ziekenhuis aanwezig. Apache overhandigde verpleegkundige pakketten, medische instrumenten, gascilinders, elektronische instrumenten en een rolstoelbus aan AZP, alles ter waarde van bijna 165.000 USD. De overhandiging werd gedaan door Aishel Bradley vertegenwoordiger van Apache. Bradley gaf tijdens haar gesprek aan dat Apache sedert 2016 aan dit project bezig was te werken. Apache draagt AZP een warm hart toe en staat open voor verdere ontwikkelingen.
De algemeen directeur van AZP, Claudia Marica-Redan, is heel blij met deze geste en gaf aan dat dit een stap vooruit is naar betere gezondheidzorg. AZP bevindt zich momenteel in een transformatieproces naar een Academisch Medisch Centrum in Suriname, waarbij het verder verzelfstandigen van het ziekenhuis een belangrijke speerpunt is. Het ziekenhuis is belangrijk voor een groot deel voor de gezondheidzorg en meer dan 80% voor de intensieve zorg. Voor de verantwoordelijkheid van de gezondheidzorg, onderwijs en onderzoek zijn ze bezig belangrijke projecten uit te voeren ten einde de zorg naar de samenleving te verbeteren.
“AZP gaat het niet alleen kunnen, maar in medewerking met de privésectoren gaat het zeker vooruit”, zegt Marica-Redan. Ze feliciteert niet alleen AZP, maar ook de samenleving met de donatie ook verzekerd zij dat de goederen die ze in ontvangst hebben genomen goed gebruikt zullen worden en dat ze in de toekomst weer een oproep zullen doen aan Apache. Na de overhandiging aan AZP werd er een certificate of appreciation overhandigd aan Bradley, een gebaar als dankbaarheid naar Apache toe.
Apache is een olie-exploratie bedrijf die sinds 2013 bestaat. Ze heeft ook een productiesamenwerking met staatsolie en heeft 2 blokken offshore. Apache is er om te geven aan de samenleving. Hierbij doen ze aan projecten onder anderen gezondheidszorg, educatie en capaciteitsversterking.

error: Kopiëren mag niet!