Amerikaanse ambtenaren naar voedselbank

Donald Trump is de meest smakelijke president voor de media die de Amerikaanse democratie ooit heeft geproduceerd. De Amerikaanse president zorgt voor een ware feest voor de verschillende mediabedrijven. Deze komen handen en voeten tekort om commentatoren en analytici aan te rukken om de besluiten, de uitspraken en de tweets van de president te bespreken. De nieuwsmedia hebben meer dan 24 uur per dag nodig om alles te verwerken wat de Amerikaanse president in staat is te presteren. Het niveau is aanhoudend bedenkelijk. Trump houdt een niveau aan voor het presidentschap dat on-Amerikaans is. Hij zet nu een standaard die niet te overtreffen zal zijn. Men moet uit goede hout gesneden zijn om constant zoveel bagger te produceren. Het zal de Amerikanen lang niet lukken om een tweede Trump te producren. Het Witte Huis is net een groot filmproductiehuis geworden, dat aan de lopende band comedy’s, drama’s en thrillers voortbrengt. Trump is van dit geheel de hoofdproducent en filmster. Een commentator zei enkele dagen terug dat de president constant zichzelf in de voet aan het schieten is; dat gebeurt alleen niet wanneer de president zijn pistool aan het herladen is. Trump is de grootste vijand van zichzelf volgens critici. De aanduiding ‘bananenrepubliek’ komt nu dichtbij in de buurt van het machtigste land in de wereld. Elke dag komt er iets naar boven, het ene voorval nog smeriger en genanter dan het andere. Nu is gisteren naar boven gekomen dat Trump zijn medewerker Cohen zou hebben geinstrueerd om te liegen tegenover het Congres inzake het Moscow Tower Project. De beerput is al geruime tijd open en de stroom van de meest ongelooflijke maar ware beschuldigingen aan het adres van de Amerikaanse president zijn onvoorstelbaar. Enkele dagen terug is aan de Amerikaanse president gevraagd of hij werkt of gewerkt heeft in opdracht van of voor de Russische regering. Aan Trump is eigenlijk door journalisten gevraagd of hij een Russische agent is. Deze vraag betekent dat er totaal geen respect bestaat voor Trump. Voorts is dat het bewijs dat er totaal geen vertrouwen is in deze president. Hij wordt niet aangemerkt als een Amerikaanse president. Er is geen president in de geschiedenis van Amerika geweest die beschuldigd is van het zijn van een Russische agent. Dat is het ergste waarvan je een Amerikaanse president kan beschuldigen. Trump wordt in verband gebracht met groepen die blijven beweren dat het witte ras het superieure ras is in de wereld. Trump heeft in zijn etourage mensen die in de media afvragen waarom is het fout is om ervan uit te gaan dat het witte ras superier is. De president veroordeelt deze mannen niet, ook niet wanneer het hem gevraagd wordt. Trump zou geen gebruik maken van advies van deskundigen. Dat is te vergelijken met het vliegen met een blinde piloot.
Gisteren gingen we de 28ste dag in van de sluiting van (delen van) de Amerikaanse regering. De Amerikaanse begroting is niet goedgekeurd, omdat Trump weigert om tot het formaliseren ervan zijn medewerking te verlenen. Reden daarvoor is dat hij een bedrag tussen de 5 en 6 miljard USD wil om zijn bluf uit de verkiezingscampagne waar te maken: een levensgrote muur aan de grens met Mexico. De Democraten weigeren om Trump die miljarden te geven voor een project dat puur is om het ego van Trump te strelen. De muur is namelijk niet functioneel. De drugs waar Trump het over heeft komen niet bij de deze grens binnen maar vanuit andere Amerikaanse grenzen. Door de shutdown zijn Amerikaanse ambtenaren noodgedwongen om nu eten te gaan halen bij de voedselbank. Trump zelf heeft fastfood uitgedeeld in het Witte Huis. Door de shutdown heeft Trump het jaarlijkse World Economic Forum te Davos overgeslagen. Dat wordt hem door de Democraten niet in dank afgenomen. Erger nog, Nancy Pelosi – de Democratische-voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden – heeft nu ook haar plannen om met een commerciële vlucht richting Afghanistan te trekken geannuleerd, nadat president Trump haar reisplannen vrijgaf. Hij zou op die manier een ernstig risico voor de veiligheid gecreëerd hebben.
Trump is een magneet geworden die alle negatieve energie uit de wereld naar zich toetrekt. Iedereen ruikt bloed wanneer Trump in de buurt is. Trump hoeft fysiek niet dichtbij te zijn om bij wereldburgers in de buurt te zijn. Iedereen begint zo zoetjes aan brood te zien in Trump. Zo zijn er al verschillende boeken geschreven en uitverkocht geweest voordat ze in de boekwinkels lagen. De laaste daarvan is ‘The truth about Donald Trump’ van Michael D’Antonio. Nu komt erbij dat het Wit-Russische model annex sekscoach Anastasia Vasjoekevitsj, beweert bewijzen te hebben dat er Russische hulp is geweest in de verkiezingscampagne van Donald Trump. Ze is meteen na aankomst op het Moskouse vliegveld Sjeremetjevo gearresteerd. Thailand had haar uitgeleverd. Vasjoekevitsj en consorten zaten wegens de ‘seksfeestjes’ sinds februari in de gevangenis. Kilillovs vrouw bevestigde tegen persbureau Interfax destijds hun aanhouding. De Thaise rechter legde de Wit-Russen dinsdag een voorwaardelijk straf op, nadat Vasjoekevitsj schuld aan prostitutie en samenzwering bekende. Het Wit-Russische model zegt geluidsopnamen te hebben van miljardair Oleg Deripaska, die aantonen dat er Russische bemoeienis is geweest met de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Deripaska heeft een lijntje met president Poetin, maar werkte ooit samen met Trumps campagneleider Paul Manafort, aldus een bericht uit Algemeen Dagblad. Het is in elk geval ongelooflijk dat een groot land als Amerika zo een president in het zadel heeft geholpen en in het het zadel houdt. Of is dit het ware niveau van de echte Amerikaan?

error: Kopiëren mag niet!