BBGO-leden moeten wachten op laatste betaling in maart

“De twk is betaald op 15 december en elke 15de van de maand wordt er weer betaald in die zin dat de mensen, die in de maand de verhoging uitbetaald krijgen, ook een twk krijgen”, zegt Renate Wouden, voorzitter van de Bond Belangenbehartiging voor Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) in een interview met Dagblad Suriname. Deze twk is vanaf september 2018 en de minister van Financiën heeft de bond een schrijven doen toekomen met betrekking tot uitbetaling van deze twk. Na 15 maart zal de minister wederom een schrijven sturen naar de bond, waarin hij zal aangeven hoe de nog te ontvangen twk uitbetaald moet worden. Het betreft in deze de twk vanaf januari 2017 tot en met september 2018. “Zowel de verhoging als twk hebben we nog tegoed, maar de minister zal nog een overzicht verstrekken hoe de betaling zal plaatsvinden.
Ten aanzien van de ambtenaren, die nog geen extra verhoging hebben gehad, stelt de voorzitter dat zij geduldig daarop moeten wachten. Zij noemt dit een extra verhoging, omdat de leden volgens haar vergeten dat zij die SRD 500 al ontvangen op hun pensioen. “Sommige leden zijn boos op BBGO, maar wij zijn niet gaan onderhandelen ten aanzien van de bedragen. Dat hebben de vakbonden gedaan en wat zij bereikt hebben is uitbetaald aan de gepensioneerde ambtenaren en leerkrachten. Wij zijn dus niet bevoegd te praten over verhogingen van de gepensioneerde ambtenaren”, zegt de voorzitter. Er zijn leden die dagelijks telefonisch contact opnemen met de bond of over de vloer komen met klachten dat zij nog niet binnen de 2 termijnen (15 november en 15 december) zijn uitbetaald. “We hebben aangegeven dat de mensen geduldig moeten wachten, omdat op 15 maart de laatste groep wordt uitbetaald.”
Dit jaar heeft de bond 2 grote projecten in de maak en dat zijn de renovatie en uitbreiding van het bondscentrum en het verder ontwikkelen van het BBGO recreatieoord. De bond streeft ernaar dat de opening van beide zaken dit jaar nog plaatsvindt. “We bestaan als organisatie dit jaar 35 jaar en het zal heel mooi zijn dat wij dit aan de gepensioneerden als cadeau kunnen geven. We hebben natuurlijk voor ons doel genoeg financiële middelen nodig, vandaar dat we hopen genoeg sponsoren en donoren te vinden om dit te kunnen realiseren”, aldus bondsvoorzitter Wouden.
NK

error: Kopiëren mag niet!