Advies MAS: “Altijd een reddingsvest om”

Veerboten die beschikken over een vergunning hebben toestemming om passagiers te vervoeren. Bij de jaarlijkse keuring worden vaartuigen getest op hun deugdelijkheid. “Je moet naast reddingsvesten ook beschikken over ondermeer een anker en een gooilijn”, zegt Daphne le Couvreur van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS). De verschillende reddingsmiddelen moeten voldoen aan de voorwaarden. Ook de lading in relatie tot de capaciteit wordt beoordeeld bij de controle. Le Couvreur zegt dat medewerkers van de MAS precies aangeven bij de keuring hoeveel procent van de boot boven water moet zijn bij een volle lading.
Bij een reguliere controle wordt gecontroleerd door de medewerkers van de MAS als aan alle vereisten wordt voldaan om passagiers te vervoeren. Er wordt ook erop gelet als iedereen een reddingsvest om heeft. “Als blijkt dat de regels niet worden nageleefd, dan wordt de machtiging van zo een boothouder ingetrokken.” Le Couvreur haalt aan dat dit recentelijk nog is gebeurd.
“Wie bij de keuring niet voldoet aan de voorwaarden, krijgt zijn certificaat van deugdelijkheid niet. Dit betekent dat er niet gevaren mag worden, omdat er niet wordt voldaan aan de vereisten om passagiers te vervoeren. Wie toch zo een overtreding begaat, wordt procesverbaal aangezegd. Een andere sanctie is dat je vergunning wordt ingetrokken. Je kan alleen varen wanneer al deze zaken in orde zijn.”
De MAS blijft iedereen informeren om bij het instappen van een open boot altijd een reddingsvest om te hebben.
RB

error: Kopiëren mag niet!