Visserijsector naar de groene tafel bij uitlijven reactie LVV-minister

De visserijsector heeft de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) nog vier werkdagen de ruimte geboden om te reageren op haar schrijven. De tweede deadline verstrijkt op dinsdag 15 januari 2019. Prahlad Sewdien, voorzitter van de Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA), stelt dat er bewust voor gekozen is om de deadline te verlengen, aangezien er bij de eerste deadline niet concreet was aangegeven wat de sector precies zal doen bij het uitblijven van een reactie van de minister. Indien de LVV-minister Lekhram Soerdjan op dinsdag niet reageert, zal de sector richting de groene tafel stappen.
De sector eist via haar juridische vertegenwoordiger dat zij inzage krijgt in de keuringsrapporten van de zes Chinese fabriekstrawlers. Zij ziet een bevestiging tegemoet van de afwijzing van de vergunningsaanvragen van ROS National Fisheries. Daarnaast wil zij ook een overzicht hebben van afgegeven toestemmingen 2016-2017-2018.
Surinaamse Seafood Associatie, de FSA, het Visserscollectief, Suriname National Fisherfolk Organization en Suriname Industrial Fisheries Cooperative vergaderen vandaag verder over de mogelijke vervolgstappen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!