Edmund Dundas (PLO): “Men probeert tweedracht te zaaien onder bushouders”

3 Men probeert tweedracht 1Edmund Dundas, adviseur van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), stelt dat men bezig is om tweedracht te zaaien onder de particuliere bushouders. Dit zegt hij naar aanleiding van het uitlekken van confidentiële informatie betreffende de vergoeding van SRD 66.000, die PLO per kwartaal toucheert om de brandstofcompensatie uit te betalen. Daarbij is SRD 41.250 bestemd voor leden die de uitbetaling verrichten, SRD 2.250 voor de locatiekosten, SRD 2.750 voor de brandstofkosten, SRD 2.500 voor de uitbetalingskosten in Nickerie, SRD 3.000 voor de voedingskosten, SRD 12.000 voor de administratiekosten en SRD 2.250 voor de vergaderkosten. Tijdens de algemene ledenvergadering (alv) van PLO op 4 januari in Lalla Rookh kwam dit eveneens ter sprake en verstoorde dit de orde in de zaal aanzienlijk.
“Het zit het bestuur van PLO dwars dat confidentiële informatie aan derden is verstrekt. Twee weken terug wisten we al dat die informatie de straat is opgegaan, maar vooralsnog gaan we daarover zwijgen. In plaats van dat men zich bezighoudt met het uitbetalen van de brandstofcompensatie geeft men confidentiële informatie om tweedracht te zaaien. We moeten wat dit betreft een duidelijk signaal sturen naar het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), want we zijn geen kleine jongens maar ondernemers”, benadrukte Edmund Dundas, adviseur van PLO, tijdens de alv.
De bushouders hadden geen flauw idee dat het PLO-bestuur sedert 2011 een vergoeding ontvangt. Ze zaten met allerlei vragen zoals waar de brandstofcompensatie voor het rijden op de zon- en feestdagen ineens is verdwenen, en waarom er zoveel pesterijen plaatsvindt door de PLO-contactpersonen. Een bushouder verduidelijkte dat niet het uitlekken van die “confidentiële informatie” een wrijving heeft veroorzaakt, maar de lakse houding van PLO. “Alleen voor de uitbetaling krijgt het PLO-bestuur, dat uit 5 tot 6 personen bestaat, SRD 41.250. Te subsidie no bing de, a vergadering no bing de so druk. Den mang kon fu yere oting wi o go kisi den moni. If a san no e go bung, dang djoegoedjoegoe yu o kisi; a overheid e pai yu apart dus gi mi difu unu.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!