Particuliere bushouders: “A PLO-bestuur n’e deug!”

A PLO-bestuur ne deug!”Tijdens de algemene ledenvergadering (alv) van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) op vrijdagavond in Lalla Rookh, hebben de zeer verhitte bushouders massaal duidelijk gemaakt dat het PLO-bestuur niet deugt. Dit, naar aanleiding van de alsmaar cumulerende betalingsachterstand van de brandstofcompensatie, de vele ad hoc maatregelen van het directoraat Transport en de onopgeloste chaos binnen het particulier vervoer. Zo is voor het jaar 2018 slechts het eerste kwartaal uitbetaald aan brandstofcompensatie. Dit heeft grote ontevredenheid veroorzaakt bij de particuliere bushouders. In eerste instantie was hun eis dat het PLO-bestuur de volledige betaling (voor 9 maanden) opeist, echter liet John Mahadewsing, voorzitter van PLO, weten dat dit onmogelijk is. “Mi bestuur slap! A n’e deug! A furu kaba. Mi bestuur musu du sang e musu du. Dat na unu eis”, luidden de kreten in de zaal.
Ook het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft meerdere malen de schuld van de betalingsachterstand in de schoenen geschoven van PLO. Daarbij wordt een gebrekkige verantwoording vanuit de zijde van PLO als reden opgegeven. Volgens het ministerie is er in principe geen sprake van een betalingsachterstand. Voor de overheid, die door de jaren heen het imago van wanbetaler heeft opgebouwd, is deze attitude voorspelbaar. Echter is het opmerkelijk dat het PLO-bestuur hiertegen niet ageert. Onlangs kwam aan het licht dat deze belangenbehartigende organisatie per kwartaal SRD 66.000 toucheert om de brandstofcompensatie uit te betalen. Reden genoeg om niet te ageren?
Tijdens de alv hield Mahadewsing de bushouders voor dat de overheid ondertussen een deel van de brandstofcompensatie, SRD 4 miljoen, heeft overgemaakt wat niet voldoende is om alle bushouders uit te betalen. Hij is bereid om desondanks een aanvang te maken met het uitkeren van de subsidie zodra het geld op de rekening van PLO is. Het reçu is reeds uitgegeven, waardoor PLO de overmaking van de week verwacht. “Er is afgesproken met het ministerie dat over anderhalve week het tweede deel van het geld wordt overgemaakt. In het verleden hadden we de bushouders van 2 trajecten, PL en Sunny Point, gevraagd om geduld te betrachten. Daarom zullen we de volgende keer deze trajecten als eerst uitbetalen, daarna volgen de andere trajecten”, aldus Mahadewsing.
KSR

error: Kopiëren mag niet!