Zieke 75-jarige vrouw gedreigd met uitzetting uit Nederland

Een 75-jarige Surinaamse vrouw, die drie maanden geleden naar Nederland kwam en in Amsterdam ernstig ziek werd, dreigt vandaag ondanks haar ziekte, op het vliegtuig terug naar Suriname gezet te worden door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Nederland. Volgens het dagblad Het Parool heeft haar 54-jarige dochter in Amsterdam er alles aan gedaan om haar moeder in Nederland te houden, maar tevergeefs. Volgens de dochter is zij het enig kind van haar moeder. Haar moeder heeft in Suriname geen familie. Terugkeren naar Suriname is geen optie voor de 75-jarige, aangezien ze de juiste zorg nodig heeft, die zij niet in Suriname kan krijgen volgens de dochter. De Immigratie- en Naturalisatiedienst is echter niet te vermurwen. De aanvraag voor een verblijfsvergunning is zowel in eerste aanleg als in hoger beroep afgewezen. De dochter verwijt de Immigratie- en Naturalisatiedienst onnodig moeilijk te doen, maar kan duidelijk geen gedegen gronden aanhalen waarom haar moeder in aanmerking moet komen voor een verblijfsvergunning, anders was het verzoek niet tot in hoger beroep afgewezen. Nu de zieke vrouw uitgeprocedeerd is, staat het de Immigratie- en Naturalisatiedienst vrij om haar uit te zetten.

error: Kopiëren mag niet!