Feest eindigt in vechtpartij te Wanica

Drie slachtoffers, te weten een echtpaar N. en een broer van de vrouw, hebben slagen met een stoel moeten incasseren. Ook moesten zij trappen en vuistslagen incasseren. In verband met de jaarafsluiting bij een bedrijf aan de Commissaris Weytinghweg, dat meer bekend staat als ‘Kabinet Wanica’, was er op woensdag 26 december een feest georganiseerd. Daarbij hebben artiesten uit Nederland een optreden verzorgd. Echter is in de ochtend van donderdag 27 december een vechtpartij uitgebroken tussen bezoekers en een werknemer van het bedrijf. Op een gegeven moment begon de verdachte, H.B., met een stoel de aangever N. slagen toe te brengen. Zijn vrouw die dit zag, is toen ertussen gekomen. Ook zij werd mishandeld. Op een gegeven moment werd de groep van de verdachte groter, waarbij een broer van de aangeefster ook ertussen kwam. Het trio werd door bijkans 7 personen op beestachtige wijze mishandeld.
Het echtpaar heeft gapende wonden opgelopen. Het was zo erg dat die wonden door de medische dienst moesten worden gehecht. Ook het derde slachtoffer heeft verwondingen opgelopen. De slachtoffers hebben op 27 december gelijk aangifte gedaan bij de politie te Leiding. Zij zijn de mening toegedaan dat de inspecteur van politiepost Leiding getracht heeft de verdachten in bescherming te nemen. Het incident deed zich voor op donderdag 27 december en pas op woensdag 2 januari, dus 6 dagen later, werd actie ondernomen door de politie, stellen zij. De inspecteur van politie van politiepost Leiding werd hierbij beticht van het voeren van vriendjespolitiek. Dagblad Suriname heeft in verband met het onderzoek gesproken met inspecteur Radjkoemar Kalisingh van Leiding. Volgens de inspecteur berust de beschuldiging niet op waarheid. Hij heeft in verband met het onderzoek de werknemer H.B. woensdag in verzekering gesteld, omdat hij op de medische verklaringen van de slachtoffers moest wachten. Deze verklaringen heeft hij inmiddels ontvangen en heeft gelijk daarna actie ondernomen. Volgens de inspecteur wordt het onderzoek voortgezet. Aan de opsporing van de overige verdachten wordt naarstig gewerkt, aangezien zij niet bekend zijn bij de slachtoffers. Ook zouden tijdens de vechtpartij 2 schoten zijn gelost. Vooralsnog is niet bekend wie geschoten heeft. Niemand is geraakt, zegt de politie.
In het belang van het verdere onderzoek is H.B. ter zake openlijke geweldpleging ingesloten. De verdachte ontkent het strafbare feit.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!