Skoro, bundeling van leesgedachten

1 Skoro 1
SKOROcoverTHICK.inddSuriname is een educatief boek rijker. De auteur Henk Doelwijt launchte in Theater unique het boek ‘Skoro’. Met dit presentatiemotivatieboek behandelt Doelwijt het belang van scholing. De geschiedenis rondom ons schoolgebeuren heeft de auteur prachtig verwoord. Tijdens de launch was er ook aandacht voor Stichting Pro-Humaniteit vanwege de jarenlange inspanningen om lezen te stimuleren. In de samenleving worden personen nog te weinig gewezen op het belang van lezen, zei Margo Kramp van Stichting Pro-Humaniteit. Het stimuleren van lezen is nog steeds hard nodig. Tegenwoordig ontbreekt het aan motivators. Mensen die je inspireren en aandacht voor je hebben. Rond de jaarwisseling nam Doelwijt de beslissing om de leescampagne te draaien. Het boek Skoro is onderdeel van een bredere campagne van de stichting. Doelwijt zegt dat het initiatief als een stimulans geldt om te komen tot verbetering van ons onderwijssysteem.
Robby Parabirsing, beter bekend als Rappa, verwoordde op voortreffelijke wijze het belang van waarden en normen in het onderwijs aan de hand van een voorbeeld tijdens zijn schooljaren. Het belang van communicatie en gezag, maar ook verantwoordelijkheid nemen voor je daden en je niet verschuilen achter anderen, in dit geval klasgenoten, leidt tot constructieve oplossingen. Skoro is een bundeling van onderwijsgedachten die tijdens de leescampagne van de Stiching Pro-Humaniteit vanaf 2006 ontstonden. Het boek is geïllustreerd met foto’s die de schoolsfeer van jaren geleden treffend uitbeelden.
Het boek is mogelijk gemaakt door entrepreneur Glenn Nassy van Naskip. Doelwijt wil de lezers doen nadenken over zaken in ons onderwijs en het boek laten gebruiken als uitgangspunt waarop voort kan worden geborduurd.
RB

error: Kopiëren mag niet!