Jongeren van Kracht vullen Palmentuin met positiviteit

3jvk1Om jongeren te bemoedigen dat ze een goed leven kunnen hebben, is afgelopen zaterdag in de Palmentuin een dag voor jongeren georganiseerd. Jongeren werden geïnformeerd dat een leven vol hobbels overwonnen kan worden, als ze leren om nee te zeggen tegen de vele negatieve beïnvloedingen die ze op hun weg tegenkomen. “Gedachten van zelfmoord plegen of toegeven aan drugsgebruik, kunnen overwonnen worden”, zegt pastor Aleixo Prates namens de organisatie Jongeren van Kracht (JvK).
“We bemoedigen de jongeren om ze goede gedachten te laten hebben”, legt Prates uit. De organisatie die onderdeel is van de Universele Kerk heeft verschillende scholen en organisaties benaderd voor deze informatieve dag vol entertainment. Jongeren van onder andere Lelydorp, Flora, De Goede Verwachting en Sunny Point kwamen naar de Palmentuin. Het was een evenement, dat openstond voor alle jongeren. Het thema was: “zeg gewoon nee!”.
Er waren sprekers die de jongeren hebben toegesproken om een goed leven te hebben. “Veel jongeren laten zich negatief beïnvloeden door anderen”, zegt Prates. “Velen worden verstoten door vrienden en familie, omdat ze denken dat de ouders ze niet begrijpen en maken verschillende andere moeilijke situaties mee, waardoor gedachten van zelfmoord of zelfverwondingen kunnen opkomen. Deze dag in de Palmentuin stond in het teken om deze doelgroep te bemoedigen met een goede boodschap”, zegt Prates. De jongeren hebben geleerd om nee te zeggen tegen alles wat negatief is.
Meer dan 500
Over de opkomst blikt Prates tevreden terug. Meer dan 500 jongeren namen deel aan het programma, dat ook bol stond van entertainment, waaronder Umodja brassband, zanggroep TMS en zangeres Shanique Marica, die onder andere het lied Mek A Lobi Gro zong voor het enthousiaste publiek. Ruim 60 vrijwilligers hebben geholpen en gesponsord.
“Ook een getuigenis van iemand die drugs gebruikte en in de criminaliteit terechtkwam, maar daarna haar leven veranderde nadat ze begeleid werd, sprak tot de verbeelding van het publiek”, aldus Prates.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: