Uitgebreide reconstructie gehouden in schietincidentzaak Grun Dyari

Uitgebreide reconstructie gehouden  in schietincidentzaak Grun DyariDe recherche Kapitale Delicten heeft een uitgebreide reconstructie gehouden in de schietincidentzaak, waarbij op dinsdag 9 oktober aan de J.A. Pengelstraat op het gebouw van Grun Dyari is geschoten. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat militairen een gebouw, een restaurant, naast Grun Dyari bewaken. Tijdens dienstovername is het wapen van een militair, die de bewaking ter plaatse deed, afgegaan. Het partijgebouw is geraakt door het schot. Volgens de desbetreffende militair pleegde hij op dat moment veiligheidsmaatregelen op het dienstwapen en volgens hem is ongelukkigerwijs het dienstwapen afgegaan. Juist op dat moment was een aantal NPS’ers in vergadering bijeen in hun partijkantoor. Niemand werd geraakt. De desbetreffende militair is na verhoor door de MP heengezonden. De politie heeft na de reconstructie het dossier in deze zaak overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Dagblad Suriname probeerde contact op te nemen met de procureur-generaal, echter was hij niet bereikbaar voor commentaar.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!