Verdachte schoot toen het slachtoffer achter de balie een beweging maakte

De verdachte Miquel K. heeft maandag ten overstaan van kantonrechter Ingrid Lachitjaran verklaard dat hij over is gegaan tot de daad nadat het slachtoffer Tirza Nasier een bukbeweging maakte achter de balie. Volgens het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Shanta Mahadew, had het slachtoffer Nasier die beweging gemaakt nadat zij door haar levenspartner, de BBs’er was geschoten. Op woensdag 6 juni dit jaar had de verdachte vijf keren op het slachtoffer geschoten, met als gevolg dat het slachtoffer het leven liet. 
Zus vindt dat magische kracht heeft gemaakt dat haar broer over is gegaan tot deze daad 
Een zus van de verdachte was aanwezig op de zitting. Zij werd als getuige gehoord op verzoek van advocaat Arjan Ramlakhan. Volgens de zus had zij dit nooit zien aankomen. Zij geeft de schuld van dit incident aan de ene kant aan de moeder van het slachtoffer. Naar haar bevinding heeft de schoonmoeder van haar broer de relatie tussen het slachtoffer, dus haar dochter en schoonzoon, nimmer gezegend. Anderzijds was een beste vriendin van het slachtoffer verliefd op de verdachte, die door magische kracht de verdachte tot deze daad heeft bewogen. Volgens de zus had haar broer het huis voor het huwelijk gebouwd op het perceel van de schoonmoeder. Dit had de familie nimmer geweten. Toen zij erachter kwam, was het al laat. De moeder van het slachtoffer had altijd het hoogste woord daar. Als het ware besliste zij over hun lot, vertelde de zus van de verdachte.
Verdachte blijft erbij dat hij niet opzettelijk heeft geschoten
Tijdens het verdachtenverhoor liet Miquel op geen enkel moment blijken dat hij spijt heeft van zijn handelen. Hij liet het gerecht wel weten dat hij deze daad niet opzettelijk heeft gepleegd. In maart werd hij door zijn schoonmoeder uit zijn huis gezet. Tot op 6 juni was de relatie tussen het echtpaar zakelijk, zei de verdachte. Het slachtoffer belde hem op wanneer zij geld nodig had. 
Vrouw stuurde verdachte van het kastje naar de muur 
Op de vraag van de rechter hoe de verdachte het vindt dat momenteel twee kinderen zonder moeder het leven moeten doorbrengen en dat hun vader in het gevang zit, bleef de verdachte even stil. Hij vond het niet goed. Hij vond dat zijn vrouw hem steeds van het kastje naar de muur stuurde. Op de dag van het gebeurde was hij eerst naar een autodealer geweest, alwaar hij het voertuig op naam van zijn vrouw had gekocht. Nadat het echtpaar besloot te scheiden, vroeg de verdachte het slachtoffer om het voertuig op zijn naam over te dragen. Het slachtoffer heeft geen van de zaken in orde gemaakt. Ook gaf zij aan dat zij een spoed echtscheidingsprocedure aanhangig had gemaakt. Echter bleek dat geen van die zaken klopten. Hij vernam van een vriend dat zijn vrouw vier dagen met verlof was, althans ziekteverlof had. Toen hij op het werk bij Rock Oil verscheen, zag hij zijn wagen daar staan. Hij heeft zijn vriend gevraagd wat zijn vrouw aan het werk deed. Hij heeft toen met haar willen praten over de zaken die niet schenen te kloppen. Op dat moment voelde de verdachte zich beetgenomen. Hij was in de shop en op een gegeven moment ontstond een heftige woordenwisseling. Hij weet dat wanneer zijn vrouw verhit raakt zij domme dingen doet. Toen zij die beweging maakte, heeft hij aan het wapen getrokken en naar zijn zeggen drie keren geschoten. 
Verdachte heeft geen behoefte aan beeldmateriaal 
Na het schietincident vertrok de verdachte op zijn bromfiets en meldde zich aan bij de politie van Flora. Het Openbaar Ministerie heeft de verdachte nog de ruimte geboden om naar de vastgelegde beelden te kijken. De verdachte reageerde dat hij die beelden reeds drie keren heeft bekeken en dat hij geen behoefte meer heeft om ze wederom te bekijken. Op 3 december komt de vervolging met haar strafvoorstel. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!