Schade RGD Latour nog niet bekend

1De hoogte van de schade nog niet bekendGistermorgen had de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) nog geen schaderapportage ontvangen rond het RGD-centrum Latour, dat vrijdag ondergelopen was. Doordat bladeren van de omliggende bomen de afvoerbuizen van het gebouw hadden verstopt, zijn de buizen bij harde regenval overgelopen en is het water via het dak in de vliering terechtgekomen. Dit overtollig water is hierna het gebouw binnengestroomd. Die boom waar het om ging, staat niet op het terrein van de RGD, maar op een belendend perceel. De RGD had de tak die overheen hing (over het dak) wel verwijderd. Daarmee was het probleem echter gedeeltelijk opgelost, want de bladeren bleven waaien naar het dak toe. De bladeren zijn zich blijkbaar gaan ophopen op het dak van de polikliniek. Harriete Neslo, hoofdvoorlichter bij RGD, geeft aan dat er gelijk werk van is gemaakt om het probleem te verhelpen. Men is namelijk zo snel en efficiënt te werk gegaan, dat het niet nodig was de dienst te sluiten. “Dezelfde dag dat het incident was geconstateerd, was deze al rond half acht in de avond opgeheven. We hebben met een beetje kunst- en vliegwerk de patiënten aldaar toch weten te helpen. Nu weet je waar het probleem ligt en dat de afvoer van het dak gewoon tijdig schoongemaakt moet worden”, zegt Neslo. Dit gebouw is in april/mei 2016 in gebruik genomen en verleent reeds 2 jaren de zorgdienst aan de samenleving op Latour.
Dit is een eyeopener geweest voor de RGD en deze instantie werkt eraan dat dit nimmer meer gebeurt. “We hebben veel groen in Suriname en sowieso zal Inspectie ook de andere panden ter hand nemen, zodat dit voorval niet meer plaatsvindt”, aldus de hoofdvoorlichter bij RGD. Deze week heeft de RGD de sleuteloverdracht van 4 nieuwe panden, waarvan de officiële ingebruikname op een ander tijdstip zal zijn.
NK

error: Kopiëren mag niet!