Internetsnelheid Suriname nu beneden eigen recordhoogte

De internetsnelheid in Suriname daalde tot 2103,19 kbps in het eerste kwartaal van 2017 van 2751,57 kbps in het vierde kwartaal van 2016. De internetsnelheid in Suriname was van 2007 tot 2017 gemiddeld 1318,87 kbps en bereikte in het vierde kwartaal van 2016 een recordhoogte van 2751,57 kbps en een recorddaling van 167.19 kbps in het tweede kwartaal van 2009.
In het jaar 2000 waren er maar 12.050 internetgebruikers in Suriname. Nu heeft 47,1% van de bevolking toegang tot internet. Er zijn ruim 260.000 internetaansluitingen. Het aantal gebruikers is al een teken van snelle toename. Als deze snelheid vergeleken wordt met andere landen in de wereld, dan blijkt Suriname echter nog onder de wereld standaard te liggen. Somalia, Mozambique, Oeganda en Gambia hebben snellere internet dan Suriname. Niet te vergeten Guyana en Guatemala die het ook beter doen met hun internetsnelheid.
Zuid-Korea is het land met de snelste internetsnelheid op basis van Akamai-gegevens en andere externe snelheidscontroles. Zuid-Korea is ook de thuisbasis van de meeste internetgebruikers per hoofd van de bevolking en het zwaarste datagebruik ter wereld.
Volgens PCMag heeft betere overheidsplanning in Zuid-Korea de verbindingssnelheden van internet in het hele land flink verbeterd. Daarnaast heeft een concurrerende Koreaanse ISP-markt geleid tot uitzonderlijke serviceniveaus voor eindgebruikers. De andere wereldwijde regio die toonaangevend is op het gebied van sneller internet is Scandinavië. Voor een regio met een veel kleinere bevolking in vergelijking met Aziatische, Europese en Noord-Amerikaanse landen, hebben Scandinavische landen internet dat verbinding maakt op hoge snelheden en schaal.
Wat Suriname betreft wordt momenteel het Telesur Nationaal Breedband Project (TNBP) gecontinueerd. De regering streeft ernaar om de bandbreedte te verbeteren. In het dienstjaar 2018 is er al een aanvang gemaakt met het vervangen van het kopernetwerk door glasvezeltechnologie. Hierdoor moet Suriname aan de internationaal gangbare standaarden kunnen voldoen en mogelijkheden creëren voor de uitbreiding van de communicatie via internet.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!