Rookontwikkeling padiekaf onder controle

De rookontwikkeling die het gevolg was van de padiekafverbranding in de Westelijke Polders van het district Nickerie is onder controle. De droge as zorgt niet meer voor overlast en ademhalingsproblemen voor de omwonenden. Met behulp van de brandweer en inspanningen van de betreffende ondernemer is het gelukt om de situatie onder controle te krijgen, zegt de coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), Jerry Slijngaard.
De stofdelen veroorzaakten ademhalingsproblemen door het inademen daarvan. Vorige week werd een aantal senioren burgers en kinderen afgevoerd en onderzocht in het ziekenhuis. De situatie is nu genormaliseerd. “Gelukkig heeft het ook geregend”, zei Slijngaard. De ondernemer heeft nu ook de gelegenheid om de as te verwijderen.
RB

error: Kopiëren mag niet!