Coats: “Brandweer werkt met man en macht aan de Wolframstraat”

BRandweer werkt met man en macht (4)Vele hectaren grond aan de Wolframstraat staan al bijkans vier dagen in brand. Hoofdbrandweervoorlichter Ulrich Coats zegt ook dat de brandweer met man en macht bezig is de situatie onder controle te krijgen. Het is vooralsnog niet bekend of er sprake is van brandstichting. De begroeiing staat in brand. Volgens Coats hebben de nabije omwonenden verklaard dat de eigenaar vermoedelijk over is gegaan tot deze onmaatschappelijke daad. De gehele buurt ondervindt er last van. De brandweer is ter plekke aanwezig en stelt alles in het werk om de zaak onder controle te krijgen. Maar zover is zij nog niet.
De brandweer gaat nu volgens een andere strategie te werk. Samen met operators van bulldozers en graafmachines is zij bezig een brede stoplijn te laten graven, zodat de brand zich niet verder kan uitbreiden. Deze machines zijn ingezet, omdat het terrein moeilijk begaanbaar is. Het is zwampachtig gebied en de blusvoertuigen kunnen die gebieden niet bereiken. Coats zegt dat de brandweer nu gebruik zal maken van groot watertransportsystemen, zoals de brandweer dat eerder ook heeft gedaan bij het laatste incident te Ornamibo. Een andere concrete maatregel is dat het gebied 1 maal 24 uur speciale bewaking zal krijgen. Volgens de hoofdbrandweervoorlichter is voor deze actie extra personeel ingezet om deze brand de kop in te drukken.
Deze situatie heeft de aandacht van de autoriteiten. Als het bewijs wordt geleverd dat deze brand opzettelijk door menselijk handelen is gesticht, zullen er zeker maatregelen worden genomen. De kosten die momenteel worden gemaakt, zijn heel groot en het wordt door de staat gedragen. In de wet zijn er genoeg mogelijkheden om in voorkomende gevallen juridische stappen tegen de veroorzakers te ondernemen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!