Sugar Daddy

In Suriname beginnen zo zoetjes aan de gevallen van seksueel misbruik door bekenden ook de kop op te steken. Het verschilt wel van de gevallen van de Me Too beweging, omdat het in alle twee gevallen gaat om kinderen die zijn misbruikt. De Me Too beweging draait meer om het seksueel molest van vrouwen voornamelijk in het kader van hun werk. Enkele weken terug was in het nieuws het geval van een dominee die nog erbij betaald in dienst zou zijn ten behoeve van de president. De klachtindiener heeft haar beklag gedaan vanuit Nederland. Ze zou als minderjarige door de dominee zijn misbruikt in Nederland. Nu komt er weer een klacht vanuit Nederland van een dame die in de media aangeduid wordt met de naam Xiomara. De klacht is dat de verdachte dader het meisje onder valse voorwendsels zou hebben misbruikt toen ze 13 jaar was. De man zegt dat hij een relatie met de vrouw heeft gehad toen ze 17 ½ jaar was. De vrouw zegt dat ze 13 was. Er is dus een verschil van ongeveer 4 jaar. Het zou gaan om een relatie die volgens de man 14 jaar geleden zou zijn begonnen en enkele maanden zou hebben geduurd. De vermoedelijke dader is nu 71 jaar en een bekende man. 14 jaar geleden dus in 2004 was de man 57 jaar, zijn ‘gold digger’ schatje zoals hij de dame noemt, was toen 17 plus. Het leeftijdsverschil was dus 40 jaar en 44 jaar als we het verhaal van de dame geloven. 2004 was in Suriname in een periode waar Suriname nog herstellende was van de ravage die door de voorgaande regering onder Wijdenbosch was aangericht, 2000 was nog erger. De vermoedelijke dader zegt dat hij geen minderjarig meisje heeft verkracht. Hij zegt dat het meisje op de middelbare school zat, een lyceum. De journalist zegt dat het meisje toen op het vrije atheneum zat waar kinderen op hun 11de jaar al kunnen beginnen. Daar begint het verhaal al te divergeren, maar deze zaken zijn gemakkelijk te verifieren. De vermoedelijke dader zou het slachtoffer hebben aangeprezen en haar hebben beloofd om van haar een model te maken. Hij zegt verder in de media dat hij houdt van jonge meisjes vanaf 17 jaar, niet jonger. Verder zegt hij herhaaldelijk dat hij miljoenen geld heeft zowel in Suriname als in Nederland. Zijn vrouw heeft wel enkele duizenden gisteren overgemaakt om de advocaat te betalen. De aangeklaagde man noemt zich een sugar daddy, een man die meerdere vrouwen eropna houdt ondanks hij een vrouw heeft. De aangeklaagde man zegt ook dat hij gewoon vrouwen zoekt waar zijn vrouw erbij staat. Dus zij ziet en hoort hoe haar man andere vrouwen het hof maakt. De aangeklaagde man zegt ook dat hij momenteel 4 meisjes heeft op de univeristeit die hij SRD 1.000 elke maand geeft. Hij zou geen relatie met ze hebben, maar als ze hem zouden uitnodigen om op de koffie te gaan zou hij niet weigeren. De sugar daddy heeft wel niet aangegeven, en het is hem ook niet gevraagd, hoeveel meisjes hij op de middelbare scholen en hoeveel meisjes hij op mulo heeft en hoeveel hij aan hun geeft. Als 17 voor hem al goed is, dan is het niet uitgesloten dat hij ook meisjes in blauw uniform en op de middelbare school heeft. De aangeklaagde man waarschuwt alle bekende mannen van Suriname, dat ze net als hij ook slachtoffer kunnen worden van een valselijke beschuldiging. Hij zegt dat het meisje hem ‘toen’ had willen afpersen toen hij de relatie beeindigde. Ook zou ze hebben gezegd dat ze hem in de toekomst schade zou berokkenen. Dit is voor hem het moment. De overbodige vraag is aan hem gesteld of Suriname toe is aan een Me Too in Suriname. Het is gelijk aan de vraag of Suriname nu wel oor heeft voor het naar buiten komen van vrouwen die gemolesteerd zijn. De tijd is altijd rijp en nu ook voor de Surinaamse vrouwen om ook naar buiten te komen. Er is wel een heel laag besef bij Surinamers over seksueel molest. Uit onwetendheid wordt het nog als acceptabel ervaren door veel vrouwen. Er zijn veel oude mannen, een deel uit Nederland, die in Suriname met hun valuta, jonge meisjes komen misbruiken, ook kinderen. Het is bekend dat pedofielen in landen en wijken die armoede ervaren neerstrijken als aasgieren om hun slag te slaan. 2004 is een jaar waar Suriname nog de naweeën ervaarde van de vernietigende Bosje-Radhakishun-Goedschalk periode. Volgens de dame, nu in de buurt van 31 jaar, moest het begin van de relatie niet 2004 maar 2000 zijn geweest. Dat was nu midden in de armoedige periode van Suriname, waar net massaprotesten de regering hadden gedwongen vervroegde verkiezingen uit te schrijven. Mannen uit het buitenland met valuta hebben in deze periode flink huis gehouden in Suriname en pedofielen hebben hun hart hier in Suriname opgehaald. Het is voor te stellen dat zoiets in die periode in Suriname is gebeurd. We weten niet of de aangeklaagde wel of niet zich aan het feit schuldig heeft gemaakt. Maar het is wel aannemelijk geworden dat hij niet veel respect heeft voor vrouwen en hen meer ziet als een lustobject. Geconcludeerd kan ook worden dat hij geen respect heeft voor zijn vrouw. De aangeklaagde heeft wel nagelaten om aan te geven of zijn vrouw ook meerdere jongemannen eropna houdt met zijn geld. Dus of er sprake zou zijn van de welbekende ‘open relatie’ met partnerruil etcetera. Dat zou het verhaal wel in een ander perspectief plaatsen. Een ding moet echter wel duidelijk zijn, ook Suriname is rijp voor een Me Too. De tijd is rijp in elke samenleving waar de vrouwen vrij zijn. En dat zijn ze zeker in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!