KLM organiseert na jaren weer reisagentenseminar

1KLM organiseert na jaren weer  ReisagentenseminarOp zaterdag 27 oktober heeft de KLM na een aantal jaren een agentenseminar gehouden in hotel Torarica. Het was tevens een kennismaking met de nieuwe KLM country manager voor Suriname, Guyana en Trinidad, Martijn ten Broecke. Die gaf aan dat hij de banden met de reisagenten wilde verstevigen door frequenter contact en uitwisseling van adequate informatie. Hij staat open voor vernieuwingen
De reisagenten werden geïnformeerd over de introductie van de vijfde KLM-vlucht, die per 1 juli 2019 ingaat en wel op elke maandag. Verder ook de invoering van branded fares en flex fares ingaande 12 februari 2019. Ook kwamen ter sprake het NDC systeem, waarbij de YQ surcharge is weggehaald. Dit wordt gedaan via een bookingtool de zogenaamde ABT tool of via agregators, (tussenpersonen). Verder is het Point of Sale programma vervangen door de Point of Commencement, waarbij is aangegeven dat agenten hun boekingen in de juiste chronologische volgorde van vertrek moeten maken. Anders is de kans groot dat men een boete oftewel ADM krijgt. Dit zal ook het geval zijn indien onnodig stoelen worden geblokkeerd. Vanuit de reisagenten werd het hete hangijzer dat reeds geruime tijd speelt naar voren gebracht, namelijk de tweede vrije handbagage, die de KLM alleen biedt aan de grotere reisagenten en zo de kleinere agenten oneerlijk beconcurreert. Van de KLM waren aanwezig Bianca Blom, Radjesh Radjkoemar, Gertie Atmodimedjo, mw. Chocolaad, Jermain Dunker, Clyde Carrilho, Sharon Nejal, Lisa Tjong en Tjerk Hempenus. De Asra-voorzitter Riaz Mohamedjoesoef voerde ook het woord.

error: Kopiëren mag niet!