Vacatiegelden NJP circa 10 maanden niet uitbetaald

Frontfoto1Dagblad Suriname heeft uit zeer betrouwbare bronnen mogen vernemen dat de vacatiegelden van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nog niet zijn voldaan. Dit zou vermoedelijk te maken hebben met de jeugdambassadeursverkiezing, die on hold is gezet. Het NJP had een onderzoek ingesteld naar mogelijke integriteitsschendingen bij het proces rond de kandidaatstelling van jeugdambassadeurs. De krant nam in dit verband contact op met de voorzitter van het jeugdparlement, Kelvin Koniki, die als reactie gaf, dat er inderdaad sprake is van een achterstand en wel van 10 maanden. Het jeugdorgaan heeft reeds een brief gestuurd naar het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Het ministerie zou wel terug gecommuniceerd hebben dat de brief is ontvangen. Er is echter niet aangegeven als en wanneer een gesprek met de minister mogelijk zal zijn.
De voorzitter weet vooralsnog niet wat de reden is dat de uitbetaling nog niet heeft plaatsgevonden. “Ik hoop niet dat wanneer je als orgaan de werkzaamheden en bevoegdheden probeert te volgen, dat dit zou moeten leiden tot het niet betalen van de vergoedingen. En als dat het geval is, zou dat heel erg zijn”, zegt de voorzitter. Echter heeft de NJP’er over bovenstaande stelling geen informatie ontvangen.
Ten aanzien van de brief is er door het Jeugdparlement geen ultimatum gesteld tot wanneer er op een antwoord gewacht wordt. Natuurlijk hoopt zij dat dit zou gauw als mogelijk in orde gemaakt kan worden. De eerstvolgende vergadering van het NJP zal op de eerste zaterdag van november plaatsvinden, waar dit punt zeker besproken zal worden.
NK

error: Kopiëren mag niet!