Vanuit een ander oogpunt: Zij is geen hoer of sekstoy, maar een brozer vaatwerk!

Als wij kijken naar huidige leefomstandigheden van vrouwen in Suriname, zijn er geen mooie woorden om over te spreken. Een forse toename van het aantal tienerzwangerschappen, meer en meer meisjes die zichzelf overgeven aan hoererijpraktijken, geweld tegen vrouwen en nog veel meer. De meeste meisjes hechten zelf geen waarde meer aan hun lichaam en laten zoveel mogelijk van hun lichaam zien over straat. Een short en topje dragen om de aandacht van de man te vragen. Het posten van halfnaakte pics op sociale media voor een paar honderden likes. De manier hoe jij als meisje jou gedraagt en opstelt, zal bepalen hoe men jou ziet: een meisje van waarde en principes, die niet voor een koekje en ei om te kopen is, of een meisje dat door mooie woorden heel snel te verleiden is naar bed. Wees reeds in jou jonge jaren bewust van jou waarde als vrouw en de plaats die je inneemt in de samenleving en in huis. “Don’t run after a guy. If you have to chase him, ladies, here’s the cold, hard truth: He doesn’t want to be caught. A man who wants to be with a woman will always be running towards her, not away from her.”
Als vrouw is het heel belangrijk om waarden en normen te hebben
Hedendaags zijn er vrouwen die slachtoffer worden van geweld door mannen. Doordat een man groter en fysiek sterker is dan een vrouw, nemen zij het recht in eigen handen door een vrouw slagen toe te brengen bij een of ander conflict. Waar wij als mensen niet bij stilstaan, is dat het de schuld van de vrouw zelf is om slachtoffer te worden van geweld. Waarom? Een man heeft het legale recht niet om een vrouw af te takelen. Als vrouw is het heel belangrijk om een man dat punt daar duidelijk te maken. De houding die een vrouw neemt tegenover haar man, bepaalt als die man geweld zal gebruiken tegen haar. Het begint allemaal met de mindset van de man. Bijvoorbeeld, als er zich een conflictsituatie voordoet waarbij de vrouw in principe fout is, zal de man spreken met een bepaalde toonhoogte uit boosheid. De reactie van de vrouw zal bepalen hoe dat conflict verloopt. Als die man ziet dat de vrouw helemaal bevreesd is en haar helemaal onderdanig opstelt, zal de man geloven dat hij de absolute macht heeft over die vrouw en doen wat hij wilt met haar. Dit is helemaal verkeerd! Niet omdat hij jou en de kinderen verzorgt, betekent het dat jij als vrouw de slaaf in huis bent. Nee, je bent waardiger dan dat. Als jij verkeert in een situatie waarbij jij slachtoffer bent van huishoudelijk geweld, is het broodnodig om het te bespreken met uw partner dat het niet zo verder aan kan. Als praten maar niet lukt en de situatie alleen maar aan het verslechteren is, moet jij niet bang zijn om strafrechtelijke stappen te ondernemen. In de samenleving van vandaag wordt de vrouw altijd beschermd. Als jij misschien vreest dat de man jou zal verlaten als jij stappen onderneemt, waarbij jij en de kinderen dan zonder brood komen te zitten, is het wel nodig om hulp te zoeken om uit de situatie te verkeren. Belangrijk: blijft niet langer zo leven!
Vrouwen, luisteren jullie goed! Het maakt niet uit waar jij vandaan komt, welke ras of diploma je hebt, er zal altijd een man zijn die van jou houdt of jou wilt verzorgen zonder jou te slaan. Wonen met een levenspartner waar jij bijna elke avond moet tranen, is geen liefde. Jou wederhelft respecteren als man, als hoofd van het gezin is heel belangrijk, want jij bent zijn vrouw, maar niet zijn dochter. Hij is niet jou vader dat hij jou slaan mag. Het is beter alleen te zijn, zonder een man, dan te leven in een situatie waarbij jij als vrouw mishandeld wordt.
Be a gentleman
Mannen, verzorgen jullie jouw vrouw goed. Behandel haar niet grof of onverschillig, geef haar de liefde die zij verdient. U moet voorzichtig met uw vrouw omgaan. U weet dat zij zwakker is dan u. Geef haar de eer die haar toekomt.

error: Kopiëren mag niet!