Verkrachtingszaak kinderen van 11 en 6 uitgesteld

Rocky Z. heeft gisteren een laatste kans van kantonrechter Rewita Chatterpal gehad om alsnog namen van getuigen op te geven die ontlastende verklaringen op de strafzitting kunnen afleggen. Deze verdachte riskeert een celstraf van 5 jaar voor het verkrachten van zijn 2 minderjarige buurmeisjes. Het strafbaar feit speelde zich af tussen 1 januari 2017 tot en met 7 januari 2018. Deze zaak kwam aan het rollen toen de moeder van de meisjes in de avond van 6 op 7 januari 2018 aan het werk was en opeens tientallen gemiste oproepen op haar mobiele telefoon zag. Zij belde haar dochter gelijk terug en hoorde dat Rocky, de buurjongen, de woning was binnengedrongen om hun aan te raken. De moeder haastte zich gelijk naar huis en kreeg van haar 11-jarige dochter verder te horen dat Rocky dit al vaker heeft gedaan en haar seksueel heeft misbruikt. De 11-jarige vertelde de moeder verder dat de verdachte al een jaar bezig was met deze handelingen. Ook de 6-jarige dochter van de vrouw zei dat Rocky hetzelfde met haar heeft gedaan. Volgens het oudste kind heeft zij Rocky herhaaldelijk gesmeekt om te stoppen met zijn handelingen, maar die bleef doorgaan. De verdachte ontkent met klem dat hij de kinderen heeft verkracht. Bij de politie verklaarde hij dat hij maar één keer zijn vinger in het geslachtsdeel van de 11-jarige heeft gestopt, maar kwam hierop op de strafzitting terug. Over de reden van het binnendringen van de woning, verklaarde Rocky dat hij die bewuste avond vreesde voor de veiligheid van de buurmeisjes, omdat hij bepaalde jongens over straat negatief over hun hoorde praten. Dit is waarom hij de shutters van een raam lichtte om een oogje in het zeil te houden op de 2 minderjarigen. Deze zaak wordt op 20 november verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!