SAAA verstrekt 4 beurzen bij Small Grants

Op vrijdag organiseerde de Suriname America Alumni Association (SAAA) een netwerkevenement bij Riet Petit, waarbij de winnaars van het SAAA Small Grants-programma zijn aangekondigd. De SAAA heeft 4 beurzen toegekend van elk USD 3000 aan de winnaars Cherelys Dwarkasing, Ashna Mahepal, Obed Kanape en Sean Resosemito. Het SAAA Small Grantsprogramma wordt mogelijk gemaakt door financiering van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Amerika, specifiek voor leden van de SAAA. Het doel van het SAAA Small Grantsprogramma is om de samenleving, overheidsinstellingen, de economie en de cultuur van Suriname te verbeteren en/of het Surinaamse publiek te informeren over de Verenigde Staten, haar cultuur, maatschappij, overheid, juridische, economische en politieke systemen, en waarden. Ook biedt dit programma financiële steun voor projecten, die zich richten op verbetering van het welzijn van gemeenschappen en tegelijkertijd op duurzame milieubescherming. In de afgelopen 40 jaar hebben meer dan 350 Surinamers de Verenigde Staten bezocht voor educatieve en professionele uitwisselingsprogramma’s, gesponsord door de Amerikaanse regering. Deze opkomende leiders keerden terug naar Suriname, beter geïnformeerd over hun vakgebied, meer ervaren in het Amerikaanse politieke, economische en culturele leven, en nog meer gedreven om terug te geven aan de Surinaamse gemeenschap.
Projecten
Cherelys Dwarkasing is eigenaar van Steam Access for Girls in Sunny Point, die staat voor wetenschap, technologie, techniek, kunst en wiskunde. Steam Access for Girls is ontworpen om jonge meisjes te helpen na te denken over hoe ze banen kunnen creëren, hoe ze contact kunnen maken met de internationale wereld en hoe ze de middelen kunnen vinden die nodig zijn om de duurzame economie van Suriname te stimuleren. Dit project brengt een Steam-gebaseerd trainingsprogramma voor meisjes tussen de 9 en 12 jaar oud in Sunny Point. Bruggen bouwen, online starten is een project ontworpen door Ashna Mahepal.
Hier wordt er een online portal gecreëerd voor individuen die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van bilaterale handel, dienstenuitwisseling en toerisme. IBIGI Framework Pilot van Obed Kanape richt zich op hulp te bieden aan jongeren uit verschillende buurten middels vaardigheden en kennisontwikkeling, die nodig zijn om het netwerk van positieve gemeenschapsacties te ondersteunen. Tenslotte is het doel van Ecosur van Sean Resosemito om plastic zakken te vervangen. Het project zal training voor verschillende doelgroepen afstemmen op hun niveau van milieubewustzijn. Het project zal ook herbruikbare tassen ontwerpen en afdrukken, bewustzijn creëren via een campagne voor sociale media en educatieve sessies organiseren over afval en afvalbeheer.
NK

error: Kopiëren mag niet!