Woning Eduardstraat ingebroken

De politie van Kwatta kreeg zaterdagavond een melding van een woninginbraak aan de Eduardstraat. De criminelen zijn ervandoor gegaan met een geldbedrag en waardevolle sieraden. In verband met het onderzoek heeft Dagblad Suriname met het slachtoffer gesproken. Volgens de benadeelde was zij omstreeks 17.30 uur van huis vertrokken. Omstreeks 22.15 uur toen zij thuis kwam, ontdekte zij de inbraak. Haar woning was overhoop gehaald en de daders waren ervandoor met al haar geld en sieraden. De buit betreft geldbedragen groot SRD 2.000 en Euro 8.000 en sieraden ter waarde van USD 15.000. De criminelen hebben het traliewerk van de woning geforceerd en hebben via een kleine opening zich toegang tot de woning verschaft. Volgens de aangeefster is haar woning wel voorzien van alarm. De laatste dagen had het alarm wat storing en ging zomaar over. Op die bewuste avond besloot zij om het alarm niet aan te maken, daar zij binnen twee a drie uren terug zou komen. Toen zij thuis kwam, constateerde zij de forceringen. De politie heeft naar zeggen van de aangeefster geen vingerafdrukken meegenomen, daar zij tegen die zaken is aangekomen. “Er zijn nog andere zaken waar de politie wel de afdrukken kon nemen.” Zij vindt dat het politieonderzoek niet adequaat is aangepakt. Zij heeft geen vertrouwen in de politie. Dit zegt zij vanwege hun onderzoek. Het slachtoffer woont bijkans vier jaren op het adres en heeft voor het eerst zoiets meegemaakt. De politie heeft de aangifte opgenomen en is bezig met het verdere onderzoek. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht. Wat het slachtoffer wel verbaast, is hoe de daders via zo een kleine opening de woning zijn binnengekomen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!