10 tips om uw geheugen een boost te geven

1 Locomotorius. FOTO 2
1 Locomotorius.
1 Locomotorius FOTO 3Drie van de meest gebruikte woorden in ons leven zijn: ‘ik ben vergeten’. ‘Ik ben vergeten om het te brengen’,’ ik ben vergeten om het te doen’, ‘ik ben de conversatie vergeten’, ik ben vergeten wat ik moet zeggen’, ‘ ik ben die meeting vergeten’, ‘ik ben de persoon zijn naam vergeten’ en ga zo maar door. Elke keer dat we dat horen, gaat tijd verloren en lopen we ook belangrijke businessopportunities mis. Er bestaat niet zoiets als een goed of slecht geheugen. Er bestaat wel een ‘getraind geheugen’ en een ‘ongetraind geheugen’. We willen vandaag de 10 geheimen voor een beter geheugen met u delen.
Nummer 1: Een goed hersendieet. U bent wat u eet. Er bestaat bepaald voedsel dat werkelijk goed is voor uw hersenen, focus en geheugen. Voedsel zoals avocado, broccoli, kokosolie, eieren, groene groente, zalm en sardien (ook nog lekker op brood met een madame-jeanet). En wat dacht u van walnoten? Het interessante is dat walnoten dezelfde vorm als hersenen hebben. De natuur is wonderbaarlijk. Kijk maar naar wortelen. Snijd het doormidden en we zien dat de doorsnee op een oog lijkt. En laten wortelen nou juist goed zijn voor onze ogen.
Nummer2: Ontdoe u van automatische negatieve gedachten. Destructieve gedachten die wel eens bij u opkomen. Probeer die gedachten een kopje kleiner te maken, want uw geest zal door uw negatieve gedachten en geklaag, altijd naar beneden getrokken worden.
Nummer 3: Training (oefeningen doen). We bedoelen dus lichamelijke arbeid. Mensen die fysiek actief zijn, zullen het altijd beter doen bij IQ tests, focus en geheugen tests. Wat goed voor uw hart is, is ook goed voor uw hoofd.
Nummer 4: Voedingsstoffen (nutriënten) voor de hersenen. In tegenstelling tot wat men ons vaak wil doen geloven, krijgen we niet alle essentiële voedingsstoffen, via onze voeding binnen. Inname van vitaminen en Omega 3, 6 is geen overbodige luxe als u uw hersenen lief heeft.
Nummer 5: Een positieve vriendengroep. Want degene met wie u uw tijd doorbrengt; dat wordt u uiteindelijk. En waarom heeft dat invloed op uw hersenen? Het is namelijk niet alleen een kwestie van uw biologisch nerwerk of zenuwnetwerk. Het is ook uw sociaal netwerk. Gaat u om met mensen die u afbreken of mensen die u bemoedigen of uitdagen? Vrienden die u naar een hoger niveau tillen, die u coachen en onderwijzen?
Nummer 6: Een schone omgeving. Een schone omgeving is goed voor uw brein. Als u uw laptop, computer of uw bureau schoonmaakt en netjes opruimt, heeft u dan niet een betere focus? Ja dat zeker. Ook een opgeruimd huis is prettiger om in te vertoeven.
Nummer 7: Slaap. Daarmee verbetert u uw korte- en lange termijn geheugen. Tijdens u uw slaap wordt de plak, die verantwoordelijk is voor Alzheimer en dementie, verwijderd. Kwalitatief goede slaap is heel belangrijk. 7 tot 8 uur is voldoende. Langer dan 9 uur is niet best.
Nummer 8: Bescherming voor uw hersenen. Als u de brommer neemt of in sommige gevallen zelf de fiets (op gevaarlijke wegen of wegen die slecht begaanbaar zijn); draag een helm. Bescherm uw hersenen. Ze zijn fragiel, maar o zo kostbaar.
Nummer 9: Nieuwe dingen aanleren. U maakt nieuwe zenuwverbindingen in uw hersenen aan tot u sterft. 2 dingen geven uw hersenen een boost. Eén is iets nieuws aanleren en twee is de juiste voeding. Men heeft een studie gedaan bij nonnen die allemaal boven de 90 waren. Hun hoge leeftijd had behalve met hun geloof en dankbaarheid, ook te maken met het feit dat ze hun heel leven bleven leren (studeren). Ze werden lifelong learners genoemd. Ze waren altijd aan het leren, waardoor ze jaren toevoegden aan hun leven en leven aan hun jaren.
Nummer 10: Stressmanagement. Als u een presentatie voor een grote groep moet houden, is het niet handig als de stresshormonen door uw lichaam gieren. Of als u bijvoorbeeld een rijexamen moet doen en u uw voeten niet stil op de pedalen kunt houden. Pak daarom uw rustmomenten en zorg voor een ontspannen geest. De boog kan niet altijd gespannen zijn.
LOCOMOTORIUS, sportmedisch trainingscentrum
Wekelijkse rubriek m.b.t. vitaal ouder worden
Adres: Mr. H.J. Heylidystraat nr. 4 te Zorg en Hoop
Tel.: 8502091 / 400452
Website: www.fysiotherapiefitnesssuriname.com
E-mail: [email protected]
John Kiesel en Ricardo Bhola

error: Kopiëren mag niet!