TAS creëert awareness in datagebruik en ICT-ontwikkelingen

Ter versterking van de telecommunicatie en ICT voor het tot stand brengen van sociaalmaatschappelijke, economische en duurzame groei/ontwikkeling heeft de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) op vrijdag de workshop ‘The Modern Organization-How to Stay Ahead of Digital Disruption’ georganiseerd. Incus Services (Trinidad), IT Core en Check Point (Trinidad) hebben eveneens een bijdrage geleverd voor de realisatie van deze workshop. “Het doel hiervan is om ministeries, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen de nodige vaardigheden aan te leren, zodat ze bewust worden over de opkomende technologieën voor hun digitale transformatie”, benadrukt Xaviëra Agard, lead officer van de Public relations & Communications Unit van TAS, in gesprek met Dagblad Suriname. De deelnemende onderwijsinstellingen zijn de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus), Polytechnic College Suriname (PTC) en FHR School of Business.
Het is de bedoeling dat de niet-technische professionals inzicht verkrijgen in het identificeren van data, alsook hoe om te gaan met ICT-gevaren. “ICT heeft betrekking op elke sector. En binnen TAS proberen we zoveel mogelijk up-to-date te blijven.” Agard merkt op dat de wetgeving op het ICT-vlak nog niet in place is. Met deze workshop beoogt TAS een bijdrage hieraan te leveren. Op vrijdag is eveneens de resultaten van het ICT-huishoudonderzoek overhandigd aan Melvin Bouva, ondervoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), en ook aan een vertegenwoordiger van de vicepresident (vp), Ashwin Adhin. Dit onderzoek, welke in de periode van mei 2017 tot en met januari 2018 was verricht, werd gecoördineerd door TAS in samenwerking met het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS). “Er is een onderzoek gedaan naar het ICT-gebruik in bepaalde gebieden in Suriname. Zo is er gekeken naar het aantal mensen dat gebruikmaakt van een mobiele telefoon/internet en hoeveel ICT-apparaten er gebruikt worden.” Wat voor Agard een verrassingselement bleek te zijn, is dat er in het district Marowijne volop gebruik wordt gemaakt van internet en mobiele telefoons. Ook in Paramaribo, Nickerie, Coronie en Saramacca is dit onderzoek uitgevoerd. De resultaten zijn vastgelegd in een boek welke verkrijgbaar is bij TAS.
KSR

error: Kopiëren mag niet!