“Ik betreur het dat zo een uitlating uit de keel van een kinderpsycholoog is gekomen”

Alhoewel de Onderwijsminister Lilian Ferrier ondertussen haar verontschuldigingen heeft aangeboden over haar kwetsende uitlatingen, is dit nog niet in de doofpot gestopt. Onlangs heeft zij de leraren verweten dat de toelage voor permanente educatie aangewend wordt voor het aanschaffen van weave (vals haar). Niet alleen voor de leraren kan dit niet door de beugel, maar ook voor Marlon Rozenblad, directeur van Culture Hair Studio. Rozenblad vraagt zich af waarom de minister belangstelling heeft in de manier waarop de leraren omgaan met hun inkomen. “Wat de leraren met hun geld doen, is geen zaak van de minister. Wat de minister met haar geld doet, is toch ook niet onze zaak? Bovendien, kopen alle bevolkingsgroepen, zoals de Hindoestaanse of Creoolse vrouwen en mannen, weave? Ik betreur het dat zo een uitlating uit de keel van een kinderpsycholoog is gekomen”, accentueert Rozenblad in gesprek met Dagblad Suriname.
Dat de minister haar verontschuldiging heeft aangeboden, maakt de ‘schade’ niet minder, voert hij aan. Zo een denigrerende uitspraak mocht namelijk niet zijn gedaan door een persoon die per slot van rekening psychologie als educatieve achtergrond heeft. “Als kinderpsycholoog dien je ervoor te waken dat anderen niet het punt bereiken om een psycholoog of psychiater nodig te hebben.” Gezien deze toestanden beveelt Rozenblad de president aan om eerst een psychologisch rapport op te vragen voordat een minister geïnstalleerd wordt. Dit, ongeacht wat het opleidingsniveau van de kandidaat is. “Ik zou dit erg op prijs stellen, want onderwijs is een heel gevoelige post; je speelt met mensen hun toekomst. En als kinderpsycholoog zou Ferrier heel anders met de situatie moeten omgaan. Zij zou het in feite beter moeten weten dan elk ander mens”, aldus Rozenblad.
KSR

error: Kopiëren mag niet!