Politieman en comparanten in berovingszaak blijven aangehouden

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft woensdag namens de verdediging twee getuigen gehoord in de berovingszaak, waarin de politieman Biesnoedath P. tezamen met zijn comparanten Shaam G. en Kirankoemar R. is aangehouden. De eerste getuige is een verre familie van de verdachte Biesnoedath. Zij verklaarde dat op die bewuste dag van 19 maart 2017 er een kerkdienst was bij een familie, alwaar de politieman aanwezig was. Hij kwam op die dag gekleed in uniform en is na een tijd gaan slapen. Het komt er op neer dat de politieman in kwestie op een feestje was gedurende de middag. De tweede getuige is een zwager van de politieman. Volgens zijn verklaring was Biesnoedath samen met hem vertrokken van het feestje en dat was omstreeks 18.00 uur. Deze getuige heeft anders dan de eerste getuige verklaard dat de politieman op die dag niet in uniform was gekleed toen hij op het feestje kwam. De getuige heeft de rechter kunnen overtuigen middels een foto in zijn mobiele telefoon dat de politieman op het feestje was. De details werden bekeken en de dag en datum bleken juist te zijn. Die foto was rond half drie geschoten. De advocaten van de politieman Robby Denz en Oscar Koulen hebben elk de rechter na het getuigenverhoor verzocht om de vrijheidsbeneming van de politieman te willen opschorten.
Openbare aanklager Astrid Niamat verzette zich tegen het verzoek en gaf aan dat de medeverdachte Shaam in zijn nader verhoor heeft aangeven dat de politieman hem een politie-uniform, een hemd en een lange broek in de nacht, rond 21.00 uur, had afgegeven om het te verbranden. De advocaten hebben de rechter bewezen middels twee processen-verbaal waarbij diezelfde comparant Shaam na zijn aanhouding aangaf dat hij die spullen in de middag heeft gehad van de politieman.
Kantonrechter Cynthia Valstein- Montnor wees het verzoek van de raadslieden af. Zij merkte op dat het alibi omtrent één van de vijf strafbare feiten is onderzocht. De politieman wordt verdacht van oplichting. Hij heeft een schaderapport valselijk opgemaakt ten nadele van een verzekeringsmaatschappij, diefstal enz. De rechter zag geen reden om de politieman in vrijheid te stellen en wees het verzoek af. Op 19 december wordt de zaak voortgezet.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!