Latour verworden tot economische zone

Latour verworden tot economische zoneNiet slechts een woonwijk, maar een plaats waar tal van ondernemingen staan gevestigd, variërend vanaf supermarkten, groentezaken, handelszaken, dienstverlenende instanties tot eethuizen in verschillende variëteiten en soorten gerechten die de Surinaamse keuken rijk is. Recent nog is deze buurt, waar er zowel overdag als in de nachtelijke uren bedrijvigheid heerst, verrijkt met nog een etenszaak. Deze staat op de berm aan de Latourweg. In het verleden opereerde deze etenszaak vanuit een container, maar sinds kort is deze uitgebreid met een afdak tegen de zon en regen en zitgelegenheid voor de consument.
De burgervader die zich ontfermt over Latour is de districtscommissaris van Paramaribo Zuid-West, Remy Pollack. In gesprek met Dagblad Suriname geeft hij mee dat bij het verstrekken van de vergunning aan bedoelde ondernemer, er rekening is gehouden met een aantal aspecten. De etenszaak is niet gevestigd op een plek waar dit tot overlast van de omliggende buurt zou kunnen zorgdragen. In de nabije omgeving staan een winkelzaak, een voetbalveld en een kerk. Pollack heeft bij de uitgifte van de vergunning ook sterk in overweging genomen dat Latour tot de economische zone gerekend kan worden.
Afgesproken is met de ondernemer om een aantal sociale projecten te ontplooien voor bedoelde buurt. Los van het feit dat buspassagiers gebruik kunnen maken van zijn afdak langs de weg, die bedoeld is tegen de zon en de regen, is een aantal activiteiten in planning. Zo zal het voetbalveld in de nabije omgeving voorzien worden van elektrificatie en een beschutting om te voorkomen dat een bal afkomstig van voetballende jongens plotseling de straat op wordt geschopt.
Volgens de burgervader is het nimmer zijn intentie om kleine ondernemers te dwarsbomen. Integendeel wordt hen alle mogelijkheden geboden om zich ten volle te kunnen ontplooien en wordt met hen afgesproken om sociale projecten te doen voor de buurt waar zij opereren. Door critici wordt vaak verwijtende uitspraken aan het adres van de regering gedaan, wat bermbebouwing betreft. Volgens de burgervader is hier in principe niets mis mee, vooral wanneer bedoeld gebied tot de economische zone gerekend kan worden. Als voorbeeld geeft hij aan het uitgaanscentrum, dat ook gerekend wordt tot de economische zone, waar etenszaken zich uitstrekken tot de straat.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!