West United raakt 6 spelers kwijt

De ploeg van West United is 6 spelers kwijtgeraakt tijdens de afgelopen transferperiode van de SVB. Hier tegenover heeft trainer Derrick Garden zijn ploeg weer aangevuld met lokale spelers uit Coronie. “Het zijn hardwerkende jongens die willen leren en die durven. Ze moeten wel wat ervaring opdoen in de SVB Eerste Divisie”, zei Garden. “Vanwege het kostenaspect met het reizen is niet voor spelers buiten Coronie gekozen”, zei de coach. Voor hem is het wel een aderlating dat sleutelspelers de ploeg hebben verlaten. Zo zijn de gebroeders Rievaldo Doorson en Cedric Doorson samen met Svenson Feller vertrokken naar Transvaal, doelman Fergilio Lamsberg gaat naar Voorwaarts, Jamailo Rigters is naar Robinhood en Clyde Riedewald naar Nickerie. “Een andere Feller stopt met voetballen.”
President Cup
Voor West United begint het seizoen op zaterdag 29 september, wanneer de wedstrijd om de President Cup op programma staat tegen Robinhood. “We gaan vanuit een underdogpositie spelen tegen Robinhood en proberen ze het heel moeilijk te maken”, zei Garden over deze wedstrijd. Volgens hem trainen zijn jongens al 3 weken. “De jongens zijn goed op weg. Ik heb een paar jonge jongens ertussen, maar het moet wel lukken. We zullen roeien met de riemen die we hebben. Dit seizoen spelen we voor behoud. In feite, als de 6 spelers die vertrokken zijn, waren gebleven, zou ik dit jaar spelen voor de top 5. Maar de situatie is nu veranderd, zo ook onze doelstelling”, zei Garden.

error: Kopiëren mag niet!