Stijging aantal inbraken, daling berovingen

1Lichte stijging in aantal inbrakenIn vergelijking met een jaar geleden vertoont het aantal gevallen van berovingen in de maanden juni, juli en augustus 2018 een daling van 11,7%. Het totaal aantal gevallen in deze drie maanden in 2017 is van 324 gedaald naar 286 in 2018. Ook het aantal gevallen van gekwalificeerde diefstallen is van 1.047 gedaald naar 904 gevallen. Dit blijkt uit de cijfers die de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) gisteren presenteerde op een persconferentie. Opvallend is wel de stijging in het aantal inbraken, overvallen en levensberovingen met respectievelijk 8,9%, 15,6% en 33,3%. Waren er 939 inbraken in voornoemde drie maanden van 2017, is dit nu met 84 gestegen naar 1023. In de maanden juni, juli en augustus 2018 zijn volgens het KPS 41 personen in verzekering gesteld voor gekwalificeerde diefstal en diefstal door middel van geweldpleging. Hiernaast zijn 39 personen in verzekering gesteld voor overtreding wet verdovende middelen. “Veranderingen kan je niet van het ene op het ander moment bewerkstelligen, maar ik mag niet ontevreden zijn. Als we breed over de hele samenleving zaken nagaan, dan zie je dat er toch wel een beter gevoel is. Het is nog niet wat het wezen moet, maar ik kan toch wel zeggen dat het rustiger wordt”, zei Justitieminister Stuart Getrouw. De bewindsman is er trots op dat het de politie lukt om de daders snel aan te houden. Waar het ministerie zich nu voor sterk maakt, is om het te voorkomen. Dat komt alleen maar door de zichtbaarheid van de politie.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: