Rust onder bus- en boothouders NVB teruggekeerd

De rust onder de bus- en boothouders van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) is donderdag teruggekeerd. Op die dag hebben de autoriteiten namelijk de overmaking verricht voor de geleverde diensten in de maand juli 2018. Alhoewel een groot deel van de NVB-vervoerders pas volgende week over zijn bezoldiging zal beschikken, hoeven passagiers niet te vrezen voor een lamlegging. Dit deelt Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie voor Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), mee aan Dagblad Suriname. Het lag in de bedoeling om de overmaking zowel voor juli als augustus te realiseren, echter is de overheid met OBS overeengekomen om die van augustus uiterlijk volgende week vrijdag rond te krijgen. Vanwege het uitblijven van de salariëring van de afgelopen 2 maanden verkeerden de NVB-vervoerders in een overmachtssituatie waardoor zij niet langer in staat waren om hun diensten aan de samenleving te garanderen. Thans is die overmachtssituatie opgeheven.
KSR

error: Kopiëren mag niet!