Kostenvervanging bussen binnen particulier vervoer fors verhoogd

2Kosten vervanging bussen binnen particulier vervoer fors verhoogdOp 23 augustus 2018 zijn de particuliere bushouders onaangenaam verrast met de bekendmaking van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C): een exorbitante verhoging van de kosten bij vervanging van bussen. Bushouders dienen bij elke vervanging, die voorheen mogelijk was bij een tarief van SRD 2, thans SRD 1000 neer te tellen. Deze mededeling is overigens schriftelijk vastgelegd en ondertekend door de directeur van Transport, Joyce Blokland-Wijnstein. Blokland, die reeds erin geslaagd is geen gezag te hebben bij de bushouders, heeft met deze maatregel veel meer afkeer bij hen veroorzaakt. Velen zijn ervan overtuigd dat haar beleid geen betrekking heeft op de ordening van het particulier vervoer, maar op verdere ondergang van de bussector.
“Er wordt zo vaak geklaagd dat de bussen in een slechte staat verkeren. Hoe wilt men met deze maatregel ervoor zorgen dat de bussen vervangen worden? De benzineprijzen zijn al fors gestegen, onderhoud van de bussen levert ons ook veel kosten op, en de brandstofcompensatie wordt uitbetaald wanneer men zin heeft. Hoe kan men dan onder zulke omstandigheden ook de kosten bij vervanging van bussen zo extreem verhogen? Waarmee is men bezig?”, aldus een reactie van een bushouder. Het betreft overigens geen eerste verhoging. Volgens de bushouders waren deze kosten in het afgelopen jaar al aangepast. Toen bedroeg het SRD 200. Een jaar later is dit bedrag in één ruk opgeschroefd naar SRD 1000.
KSR

error: Kopiëren mag niet!