Bouterse: Volk houdt bloedend van Suriname

”Broko yu pina, teki yu gudu”, zijn gevleugelde spreuk om de Surinamer voor te houden dat het vooral aankomt op zelfredzaamheid.
Dat is prima, dan moet de regering hetzelfde doen zonder uitbuiting van het volk. Daarom moet het als onterecht, onrechtvaardig en uitbuitend worden gezien en dus moet hij stoppen geld van de burgers af te pakken.
De door Bouterse veroorzaakte verarming begon met de devaluatie van de Surinaamse dollar, de extreem hoge inflatie, de verhoging van EBS en SWM kosten, de verhoging van de brandstofbelasting, de invoering van de motorrijtuigenbelasting en de structureel stijgende ziektekosten. Dus Bouterse pakt miljarden dollars van de Surinamer af, werkt niet aan economische groei en heeft nooit de staatskasroof (corruptie) aangepakt.
Dit alles maakt de Surinamer armer en zolang Bouterse aan de macht blijft is dat zijn handelsmerk. De Surinamer zal het jarenlange armoedig bestaan veroorzaakt door de Frontregering en extreem versterkt door de regeringen onder leiding van Bouterse voor de komende jaren moeten dragen.
Maar het hoeft niet zo te zijn. En laat dit een waarschuwing voor de bestaande politiek zijn!
Strei! weet dat wat er nu gebeurt, niet noodzakelijk is. Wij weten hoe de koopkracht van de Surinamer te verbeteren.
De Surinaamse dollar, uw geld, moet en zal weer waardevoller worden. Strei! zal dan ook de verhoging van energiekosten met minimaal 50 procent terugdraaien, de brandstofbelasting (Government take, een verhullende term voor belastingheffing) halveren, de motorrijtuigenbelasting afschaffen, de ziektekosten verlagen.
En ja, de omvangrijke schuldenberg van Hoefdraad zal worden aangepakt. We zullen bewijzen dat schulden geen schulden zijn.
En daarom zal de Surinamer vanaf vandaag moeten kiezen voor het einde van deze roofbouw politiek. Strei! is overtuigd dat het kan, en vanaf nu ook de Surinaamse burger.
Stop de macht van de NDP, BEP en HVB. Stop ze nu, want alleen het volk kan het.
STREI TEAM

error: Kopiëren mag niet!