VHP geeft invulling aan afzetmarkt voor producten binnenlandbewoners

IMG-20180911-WA0033_1536700233130Na een bezoek gebracht te hebben aan Botopasi, beloofde VHP-voorzitter Chan Santokhi, aan het dorpsbestuur en de gemeenschap van Botopasi, afzetmarkt te regelen, vooral voor de aardvruchten zoals: cassave, napi, zoete patat, en Chinese tayer. Dat is nu een feit, de eerste aardvruchten zijn al opgekocht door de afnemers van de VHP bij de bewoners van Botopasi.
De vrouwen vooral, zijn zeer enthousiast dat zij nu eindelijk hun producten hebben kunnen afzetten. Nu de binnenlandse bewoners hun producten kunnen afzetten is dit een stimulans om grotere arealen te gaan beplanten. De afnemers verwachten morgen een bootlading met aardvruchten uit het dorp Pikin Slee. Het doel van de VHP is om duurzame ontwikkeling te brengen voor het binnenland, zodat zij in hun eigen behoeften kunnen voorzien, en ze hoeven niet meer de hand op te houden voor de overheid.
De binnenlandse vrouwen zijn nu bewust geworden, bewustwording is de eerste stap naar verbetering en verandering. Zij zeggen nu zelf wat VHP-voorzitter Chan Santokhi, een tijdje terug tegen de binnenlandse vrouwen had gezegd: VHP no kon nanga pakket, olie en tra sani. VHP kon nanga koni en yu volku fu a binnenland mek moni na koni”. Zij maken nu gretig gebruik van de kennis en kunde die de VHP voor hun heeft gebracht.

error: Kopiëren mag niet!