Wie een hond wil slaan, vindt altijd wel een stok

Opgeschrikt door meldingen dat het storm loopt bij de afdeling van het Centraal Bureau Burgerzaken (CBB) afdeling Latour, haastte Dagblad Suriname ter plaatse. Want het zou stroef gaan bij de aanvraag van geboorte-uittreksels. CBB Latour kon volgens de melding niet voldoen aan de vraag, omdat er iets mis was met een stempel. Vooral scholieren die zich moeten inschrijven voor het schooljaar 2018-2019 zouden daardoor gedupeerd zijn.
Niets aan de hand
Ter plaatse werd geconstateerd dat er niet eens drie personen aan de loketten stonden. En dat waren geen loketten waar er uittreksels uit het geboorteregister worden verstrekt. Het personeel reageerde verontwaardigd op de aantijging. ‘Zomaar den wan gi un takru nen. Dat er iets mis was met een stempel is waar, maar dat was binnen no time verholpen. Dat een of twee burgers niet aan hun trekken konden komen, wil dat niet zeggen dat het hele land op zijn kop ligt. Het ongerief zou ook kunnen komen door de uitval van korte duur van de elektriciteit. Niets aan de hand dus. CBB Latour kent zelden of nooit lange rijen. Maar wie een hond wil slaan, vindt altijd wel een stok.’
HD

error: Kopiëren mag niet!