Vrouw licht mensen op middels zwarte magie

De politie van Paramaribo waarschuwt de totale samenleving om alert te zijn en speciaal te letten op een vrouw die in de binnenstad rondloopt en mensen oplicht. Zij benadert de mensen en vraagt hen om hun sieraden van geel metaal in een stuk papier te wikkelen. Wanneer de slachtoffers daarmee instemmen en hun sieraad in het papier wikkelen, blijkt dat het sieraad verandert in stenen en een knippapit. Het eerste geval deed zich voor aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Daar hebben twee vrouwen een man benaderd, die met vier grote vingerringen liep. De vrouw hield de man aan de praat en vertelde hem dat er kort tevoren een overval had plaatsgevonden. Zij attendeerde de man daarom erop om zijn vingerringen weg te halen en te verbergen. De vrouw heeft toen een papier aan de man gegeven, waarin hij de vingerringen plaatste en met een touw vastbond. De man die na enige tijd het papiertje open deed, zag tot zijn schrik dat zijn vingerringen in drie kleine stenen en een knippapit waren veranderd.
Het tweede geval deed zich voor aan de Hoogestraat. Een vrouw liep naar het SZF-kantoor en werd door een andere vrouw benaderd dat zij een waarzegger is. Vanwege haar taal kon zij die vrouw niet verstaan. Een man die toevallig langs liep heeft toen als ‘tolk’ opgetreden en heeft voor de vrouw vertaald. De verdachte, dus de zogenaamde waarzegger, gaf de vrouw te kennen dat zij lotto gaat winnen. Zij nam zand in haar arm en wreef deze op de hand van het latere slachtoffer. De naam van die vrouw verscheen op de arm, waarna de waarzegger haar te kennen gaf dat zij lotto zou winnen. Om dat te realiseren, moest zij haar gouden halsketting weghalen en in een papier zetten. De waarzegger heeft haar ketting genomen en vervolgens in een papier gewikkeld. Zij bond dit met een touw en gaf het terug aan de vrouw met de mededeling dat zij het pakje thuis moest openmaken. De vrouw vond het vreemd, maar ging toch weg. Na enige tijd toen zij het papier openmaakte, trof zij daarin drie kleine stenen aan. Ook de recherche is met twee gevallen van dezelfde werkwijze geconfronteerd. De politie doet een beroep op de samenleving om aan niemand hun sieraden af te staan of hun sieraden in een papier te zetten. De politie is bezig deze oplichter op te sporen. Het onderzoek duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!